≡ Menu

Така полезната преносима памет

Всички знаем, че флашките са създадени, за да може лесно да се пренася информация, снимки файлове от едно място на друго или просто само за съхранение на данни. Преди време използването на флашките беше по-рядко, от по-малко хора и не беше толкова понятно, но сега нещата са съвсем различни с напредването на технологиите и прогресът в иновациите. Сега всеки втори човек има и използва поне една флашка, като това стана възможно със спада в цените им и голямото им разпространение.

преносима памет

преносима памет

Интересен факт посочен в сайта ни е, че ако преди флашките можеха да съхранят малко по-обем информация, сега са доста по-модифицирани и разширени. USB интерфейса става за употреба на всеки един компютър, лаптоп, телевизор или мобилно устройство, което е направо невероятно удобство. Така флашките стават с много голямо приложение и на тях може да се съхранява всякаква информация, от филми, музика и снимки, до ценни служебни документи, презентации и какво ли още не.

Трябва да знаете, че тези устройства стават все по-търсени и полезни и заради малките си размери и причудливи форми, които са като малки бижута и доста често ги носим като ключодържател, събрал страшно много данни. Другото важно за тях е, че на тях може да се поставя всякаква информация и да се изтрие и запише друга и така до безкрай или докато не счупите флашкта.

usb памет

usb памет

Това е много добра технология, която е вид специфичен тип EEPROM, като стойността й доста по-ниска от тази на байто-програмиращият EEPROM и така става водеща енергонезависима технология. Тя не се нуждае от захранване, за да подържа информацията на чипа, която е още едно голямо предимство. Тя предлага много бързо четене и голяма издръжливост, а с параметрите си и малките си размери е наистина много ценна.

Именно поради всички тези предимства е добре под ръка винаги да имате една флашка, която да съхрани на сигурно място това на което държите.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!