≡ Menu

Таблети и смартфони също носят печалба на онлайн магазините

Замисляли ли сте се някога дали ще имате повече клиенти, ако вашият онлайн магазин е достъпен през смартфон и таблет? В случай, че развивате бизнес в интернет или имате такива бъдещи планове, то трябва задължително да обмислите тази опция. Никой няма да ви каже, че клиентите ви масово ще започнат да пазаруват през таблетите и смартфоните си, защото онлайн покупките предимно се завършват през устройства с десктоп. Но когато говорим за това как си взаимодействат мобилните устройства и устройствата с десктоп в процеса на правене на онлайн покупка, то таблетите и смартфоните задължително влизат в уравнението.

В ежедневието си почти всеки човек взаимодейства с тези популярни уеб устройства, като всяко едно от тях се характеризира с една основна функционалност – смартфонът се използва предимно за комуникация, таблетът е предимно за забавление, а десктоп устройствата се ползват в голяма степен за работа. Когато сме в движение е трудно да извадим лаптопа си, за да проверим наличност на някакъв продукт в определен онлайн магазин – затова и почти не го правим. Но смартфонът и таблетът значително улесняват и ускоряват достъпа ни до такава информация. В това се изразява и тяхната важна роля в процеса на онлайн пазаруване.

Ако вие имате онлайн магазин, достъпен от смартфон и таблет, ще предлагате на клиентите си неограничената възможност да могат да влизат в интернет магазина ви отвсякъде – дори докато са в задръстване или стоят на опашка в някоя чакалня. По този начин дори си спестявате и изработката на продуктов каталог, защото продуктите ви ще могат да бъдат разглеждани винаги на разстояние от джоба на клиента.

Гугъл направиха статистика, която показва поведението на потребителите, когато пазаруват онлайн и за целта са използвали три устройства – таблет, лаптоп и смартфон. Резултатите показват, че при 65% от поръчките, които в един онлайн магазин започват от смартфон, се финализират през лаптоп и таблет в съотношение съответно 61% и 4%. Процентът на поръчки, започващи през лаптоп и завършвани през таблет и смартфон са 25%, като финализирането им се разпределя съответно на 5% и 19 % в полза на смартфона. При поръчките, започващи от таблет се наблюдава, че само 10% се завършват от лаптоп, а смартфонът не фигурира.

Въпреки че няма статистика, която да показва и доказва, че клиентите пазаруват през смартфон и таблет, е повече от ясно, че трите най-популярни уеб устройства са взаимосвързани, когато говорим за онлайн покупки. Затова е важно при изработката на онлайн магазин да помислите и за отзивчив дизайн на сайта. Цената на услугата не бива да ви притеснява, защото най-добрите платформи за готови онлайн магазини предоставят безплатно тази функционалност.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!