≡ Menu

С какво ни помага рекламата в Google Adwords

Рекламата в Гугъл е може би най-добрият приятел на бизнеса. Ако все още се чудите защо, сега ще Ви дадем всички отговори.

Ако до преди N на брой години малкият бизнес да знаеше, че няма как да си позволи реклама, защото телевизионната такава е непоносимо скъпа, радио рекламата не работи, а за метро рекламата даже няма и да споменаваме, то в последните години тази тенденция се обърна. Тук вече е Google Adwords. Това е буквално реклама, която всеки може да си позволи.

Какво представлява? Най-популярният в България вид реклама в Гугъл е Google Adwords Search, или рекламата по ключови думи.

Каква е основната идея. Да предположим, че имате магазин за спортни стоки. Независимо дали физически, или онлайн такъв. Искате да популяризирате определена нова марка или модел маратонки. Как хората да разберат? Намирате една добра агенция за онлайн реклама и разказвате какво искате хората да разберат, че продавате, и то най-вече хората, които по принцип имат интерес от такъв вид стоки- тоест вашите потенциални клиенти.

Най-общо след това се избира списък с ключови думи, разделен на групи по някакъв признак (ако вземем маратонките от нашия пример, то да кажем маратонки за деца, маратонки за жени, маратонки за мъже). След това се пишат рекламни послания, отговарящи на тези ключови думи. Разбира се си има за всичко това определени правила и добри или най-добри практики. Опитните агенции знаят всички тънкости- от последните проучвания за потребителското поведение, през това как да напишат работещи реклами до това на коя страница във вашия сайт да ги отведат. В този вид реклама може да се каже, че всички компоненти са като скачени съдове. Като пипнеш един компонент той се отразява на цялата система.

Рекламата в Гугъл е бихме казали едно изкуство. Както и при другите изкуства- всеки може да грабне четката или микрофона, но резултата ще е в повечето случаи меко казано незадоволителен.
Така или иначе основната идея на тази реклама е, че всеки може да се пробва, но за да спестите пари и реално цената на онлайн рекламата ви е да е оптимално добра, то е по-добре да намерите професионалист да свърши всичко вместо Вас.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!