≡ Menu

Съвети при покупката на първи апартамент

След като прекарате известно време, живеейки под наем, ще осъзнаете, че трябва да спрете да си давате парите на хазяи, а да си купите апартамент. Вижте на какво трябва да обърнете голямо внимание, преди да се спрете на определен имот.

– Решете в кой квартал искате да живеете. Най-лесно това може да стане просто докато се разхождате в този район. Друго, което може да направите е да разпитате приятели и познати какво знаят за квартала или да потърсите информация в интернет, а защо не и директно от живущите там.

–  Преди да купите, проучете пазара, за да се уверете, че апартамента си струва парите. Говорете с независими оценители и агенти по недвижимите имоти. Не разчитайте на помощ от строителя или техен представител.

– Разгледайте колкото се може повече апартаменти, които отговарят абсолютно на вашите критерии. Така че вие ще имате по-добра представа кое колко струва.

Да приемем, че вече сте си харесали жилище. Какво следва?

– Проверете дали апартаментът ви е разположен в близост до важни за вас места и и институции, като например магазини, обществен транспорт, паркове, болници, училища, работата ви, фитнес зала и т.н.

– Когато решите да живеете в апартамент преценете дали сградата е в близост до клубове, шумни кафенета и други места, от които се чува силна музика. Доколко е натоварен трафика на вашата улица – ще бъде ли шумно в пиковите часове и през почивните дни?

– На колко години е сградата – от това до голяма степен зависи дали бъдещият ви дом ще има нужда от ремонти. Консултирайте се със специалисти, преди да закупите имот в стара сграда.

– Какви са мерките за сигурност –например, ограничен ли е достъпът до сградата за външни лица? Има ли охранителни камери?

–  Има ли балкон, от който да се наслаждавате на гледката или просто да се препичате лятото? Или пък изгледът ви е блокиран от други постройки в непосредствена близост.

– Какви са разходите за поддръжка? Много хора не мислят за това, когато купуват нов апартамент.

– Ако имате кола за вас ще бъде важно дали ви е осигурено място за паркиране или гараж. Това важи в най-голяма степен, в случай че жилището се намира в централните части, където няма достатъчно парко места за всички коли или паркирането в близките улички е забранено.

Вижте най-актуалните предложения за продажба на всякакви апартаменти.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!