≡ Menu

Съвети при избор на отоплителна система

Има няколко фактора, които трябва да вземете в предвид, когато търсите отоплителна система за вашия дом. Такива фактори включват: желана температура, разходи по отоплението на дома, както и въздействието на различните варианти върху околната среда.

Преди всичко се уверете, че сте предприели всички изолационни мерки, които ще направят вашия дом максимално ефективен.

Преди да изберете една от многото отоплителни системи, най-добре е първо да сложите изолация на дома си. По този начин ще можете да използвате малка отоплителна система, като освен това отоплението на вашия дом ще бъде значително по-лесно и следователно по-евтино.

Какъв размер система да използвам?

Важен фактор в избора на отоплителна система е това тя да съответства на размера на пространството/помещенията, които искате да отоплявате.

Как дадената отоплителна система въздейства на околната среда?

Наблегнете на следните съвети за да сведете вредните емисии върху околната среда до минимум.

  • Изберете система, която използва възобновяеми източници на енергия и произвежда значително малко емисии.
  • Каквато и система да предпочетете, изберете най-ефективния модел.
  • Използвайте и поддържайте своята система правилно.
котел на твърдо гориво

котел на твърдо гориво

Какъв тип система Ви пасва най-добре?

Начина по-който ползвате стаите, които искате да отоплявате често определя вида отоплителна система, която трябва да изберете.

Стаи, които използвате постоянно.

Ако имате много стаи, които използвате редовно, най-добрият вариант е да инвестирате в подходящи фиксирани системи, които ви позволяват да отоплявате ефективно и по-евтино. Подобни ефективни форми на отопление включват котлите за парно, камини, термопомпи, газови системи и др.

Стаи, които използвате от време на време.

За помещенията, които използвате само за кратки периоди от време, един или два електрически уреда може да бъдат напълно достатъчни. Има различни видове електрически уреди, които отговарят на различни видове нужди.

Взимането на правилното решение означава, че ще можете да поддържате дома си топъл, уютен и удобен за живеене, като същевременно поддържате разходите ниски. Изборът на правилната система, ще намали вероятността да влияете зле на околната среда. Поддържането на вашия дом топъл е съществен фактор за вашето здраве и комфорт. Съчетанието на добра система за отопление с подходяща изолация, вентилация и контрол на влагата ще направи отоплението на вашата къща или апартамент много по-лесно и ефективно.

Препоръчителни температури към, които да се стремите:

  • Минимум 18 ° – 20 ° С в помещения, които живеят по-уязвимите членове на вашето семейство, като: деца, възрастни и болни хора.
  • Минимум 16 ° С в спалните помещения.

Тези препоръчителни температури се отнасят за всички стаи, които използвате.

Котли за парно

Сега ще ви покажем с един от най-използваните начини за отопление, а именно отоплението с котли на твърдо гориво. Избора на правилния котел неминуемо ще реши всички ваши отоплителни проблеми на една доста разумна цена. Модерните котли за парно са способни да намалят драстично месечните ви разходи за отопление, благодарение на тяхната висока ефективност. Котлите имат дълъг процес на горене, което ви спестява много време, което може да използвате по-пълноценно. Моделите на дърва могат да ви доставят топлина над ден и половина, а ако изберете модел с въглища ще се радвате на топъл дом между 5 и 7 дни. Котлите за парно са един много добър избор на отоплителна система за живеещите в къща или вила. Подходящи са също и за тези от вас, на които се налага да отопляват големи и просторни помещения. Повече информация относно отоплението с котли за парно ще намерите в сайта ни.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!