≡ Menu

Съвети преди покупка на кола втора употреба

Покупката на автомобил е много сериозна и отговорна задача, още повече когато става дума за кола втора ръка. Именно поради тази причина ще Ви помогнем при избора като Ви дадем някои ценни съвети.

Първото, което всички знаем е, че така или иначе по-голяма част от българите купуват именно автомобили втора ръка, защото кризата ги е притиснала до стената и не могат да си позволят ново возило. Всеки който си купува автомобили втора ръка стиска палци тя да е директен внос от чужбина, заради по-доброто й обслужване и по-здравите и чисти пътища. Трябва да Ви кажем, че да си купите такава кола си е чист късмет и не трябва да разчитате токова на него. Най-добре се подгответе за скрити или добре прикрити неприятни изненади, за това трябва да бъдете много внимателни при огледа на бъдещото си возило.

Ако не сте разбирач е добре да водите със себе си такъв, за да поемате възможно по-малък риск.

Първото което трябва да проверите е дали светлините по колата са в изправност и работят добре – фарове, мигачи, габарити, аварийни, стопове и светлините и индикаторите по таблото. Тук не пропускайте и чистачките, клаксона. Ако всичко е наред преминете към оглед на основните механични елементи – гуми, двигател, акумулатор, спирачки, съединител, скоростна кутия… Рискът при гумите е в неравномерните износвания, което говори, че колата е шофирана неправилно. Проблемите, които можете да имате с двигателя са износване или друга неизправност, като го пробвайте на високи и ниски обороти. Проверете за износване и ерозия спирачките и акумулатора.

Огледайте вратите и прозорците дали се затварят плътно и с лекота, вслушайте се за тропане по окачването и проверете за наличие на син дим от ауспуха.

Проверете всяка една част от колата преди да я купите и преценете дали си заслужава цената ако има какво да се ремонтира по нея.

Най-предпочитани автомобили втора употреба са тези които идват от западните страни. Това е така защото там пътищата са в много по-добро състояние от нашите и се предполага, че колата е в добро състояние – най-вече окачване. По-лесно ще се спрете на дадено предложение ако имате предварителна информация за колите които ще гледате.

Оказва се, че автомобили с много повече километри, но внесени от западна Европа с в много добро състояние именно поради причината която споменахме по-горе.

При избора на автомобил втора употреба е важно да се знаят няколко ключови фактора които говорят за състоянието на дадения автомобил. Вече изброихме кои са те, но въпреки това ако не се чувствате подготвени – вземете със вас някой приятел който разбира повече.

Автомобилите изискват грижа и поддръжка – независимо дали са нови или втора употреба. Ще ви се наложи да търсите информация за вашата кола, тогава потърсете в интернет специализирани уеб сайтове и форуми на дадената марка. От тях ще научите много полезна информация за избрания от вас модел и така ще може да разберете дали сте се спрели на правилния.

Потърсете повече информация за автомобилите в нашия уеб сайт.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!