≡ Menu

Съвети за избор и нанасяне на пудра

В женския свят изобилства от различни козметични продукти. Непрестанно допълваме колекциите си от бяла и декоративна козметика с нови и нови продукти. Но знаем ли точно какви да избираме и как да ги използваме? Повечето от нас, знаят, или поне така смятат, но има случаи, в които се налага да прибегнем до консултация, или поне да намерим достоверен източник на информация. По този начин си гарантираме, че няма да бъдем разочаровани от покупката на даден продукт. В статията ще разгледаме разновидностите и особеностите при използване на един страшно популярен продукт – пудрата за лице. Почти не можете да срещнете дама, която държи на външния си вид, използва декоративна козметика в ежедневието си и не използва пудра за лице. Пудрата – това е завършващ продукт за всеки грим. С нея се „запечатва“ постигнатия резултат, удължава се трайността на фон дьо тена и се постига ефект, който ще издържи на лицето доста по-дълго време. Чрез използването на пудра си гарантираме, че гримът ни ще бъде в същото перфектно състояние в края на работния ден. Освен всичко пудрата за лице прави порите по-малко видими и помага на кожата да се отърве от неприятното омазняване в някои зони. Това е особено полезно за дами, които имат мазна кожа или кожа склонна към омазняване в Т-зоната. Пудра за лице можете да изберете от почти всички марки, специализирани в предлагането на декоративна козметика. Освен тях някои от световноизвестните дизайнери, които са създатели на парфюми, предлагат декоративна козметика също. Разбира се дизайнерските продукти са с доста по-високи цени. Все пак инвестицията си заслужава. Нека се върнем на пудрите за лице. От тях можете да намерите няколко основни вида:

  • Компактна пудра за лице – наричат я още пресована пудра. Тя е изключително удобна за използване, защото размерите на кутията обикновено също са компактни. Освен това пресования продукт не позволява разпиляване, което се случва, ако продуктът е на прах. По този начин можете да носите пудрата в дамската си чанта и да освежавате грима си винаги, когато е необходимо.
  • Пудра на прах – както споменахме в по-горните редове тук недостатък е, че продуктът лесно се разпилява. Обикновено пудрата на прах е в бурканчета и се нанася с четка. За постигане на професионални резултати заложете на този вид, защото с него се постига доста по естествен завършек на грима.

Съвети за избор на правилната пудра за лице

Както при фон дьо тена и тук най-важно при избора на пудра за лице е цветът. Той трябва да пасва на цвета на кожа възможно най-добре. Като завършек на грима, пудрата за лице трябва да е невидима. На първо място трябва да прецените дали ви е необходима светла, средно светла, средно тъмна или тъмна пудра. Следващата стъпка е изборът на подтон на цвета. Тук изборът е измежду бял подтон, розовеещ и жълтеникав. Разбира се, ако продуктът разполага с тестери, това би било най-правилния начин да изберете подходящия цвят и нюанс. Ако имате мазна кожа се ориентирайте към матиращ продукт, ако сте с нормална можете да заложите на прозрачна, а ако имате чувствителна кожа изберете специален продукт.

Съвети за нанасяне

Пудрата е продукт, който се нанася над фон дьо тена. За лесно нанасяне и разнасяне на продукта използвайте гъба или четка. В първия вариант възможността да наслоите пудрата и да има излишък е по-голям. Ако изберете да използвате четка за пудра, вземете такава с естествен косъм и по-голяма като обем. Тези четки перфектно разнасят пудрата по цялото лице.

Бъдете внимателни в избора на козметични продукти. Особено, когато става дума за декоративна козметика. Често пъти се оказва, че продуктът, който сме смятали за най-подходящ в последствие се оказва далеч от нашите представи. Затова не бъдете припрени, когато избирате. Подхождайте внимателно и търпеливо, за да получите удовлетворение от покупките си.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!