≡ Menu

Старите къщи и новите собственици

Безработицата в много райони на страната принуди голяма част от живеещите в тях да напуснат своите домове и да потърсят препитание на друго място. Този икономически феномен доведе до обезлюдяването на цели села и малки градове, което на свой ред остави много пустеещи къщи, които търсят своите нови собственици.

Добре известно е, че една необитаема къща бързо се превръща в развалина, дори да е строена сравнително скоро и то с добри материали и по нови технологии и точно това е тъжното в цялата ситуация. Китни кътчета на страната с прекрасна природа предлагат дом на много хора, но за съжаление никой не изпитва необходимост от дом, който не може да се съчетае със сигурно препитание.

Това е основната причината в последните години най-вече чужденци да купуват къщи в отдалечените райони на България, тъй като тези купувачи са независими от българската индустрия. Повечето от тях са пенсионери, а по-младите работят посредством глобалната мрежа, което им дава възможност да обитават всяка точка на планетата.

Много от селските къщи стоят с години на имотния пазар и не намират своите купувачи, тъй като състоянието, в което се намират е окаяно и въпреки ниската цена никой купувач не иска да губи ценно време в тяхното възстановяване. Най-доброто решение в тези случаи е някой предприемчив и сръчен българин да закупи имота на безценица, да вложи средства и усилия по привеждането му в обитаем вид и след това да го продаде на една добра цена, с прилична печалба. Именно в такива инициативи е бъдещето на селските райони и нещата там започват полека да се случват и то точно по този начин.

Най-голяма стойност имат селските къщи с автентична визия, които са реставрирани от опитни строители и съчетават красотата на българската възрожденска архитектура с удобствата на съвременния живот и спокойствието на безлюдните райони на страната.

Селските къщи очакват своите нови собственици и много от тях вече са ги намерили. Да се надяваме, че скоро болшинството от тези собственици ще бъдат българи.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!