≡ Menu

Спирала за мигли – древният грим

Колко по-различна е тя днес?

Аркансилът, с който почти всяка жена оцветява и уплътнява своите мигли е извървял дълъг път, докато стигне до, познатата ни днес спирала. Спиралата присъства на почти всяка тоалетка и в почти всяка дамска чанта. Тя е необходима, както кремът за лице и червилото. Тя е средството, придаващо най-много дълбочина и изразителност на погледа и нещото, без което гримът е невъзможен. Какво не знаем за спиралата за мигли, обаче?

Спиралата за мигли такава, каквато я познаваме днес е изминала дълъг път и е претърпяла сериозни подобрения. Ако в древността египетските кралици са използвали саморъчно забъркани отровни смеси на основата на растителни или животински оцветители, то днес тушът за мигли съдържа изцяло безвредни за очите съставки. Ако преди стотици години, багрилата са се нанасяли с помощта на клечки, пръсти или не съвсем съвършени подобия на четки, то днешните модели се предлагат с различни като форми и дебелина четки, в зависимост от ефекта, който трябва да се постигне.

С времето тушът за мигли става все по-качествен и дълготраен, нанасянето значително по-лесно, а според формата на четката, на миглите може да се придаде обем, дължина, извивка или всичко заедно и то само с една спирала. Спиралите за мигли се предлагат с различно качество и на различна цена, но едно остава сигурно – малко са дамите, които никога не употребяват спирала.

Как да изберем спиралата за мигли?

Колкото и клиширано да звучи, цената и името на производителя са сериозен показател за качеството на спиралата. Ако търсите продукт, който няма да слепи миглите след няколко минути, да изсъхне и започне да се рони или да се размаже неприятно около очите, трябва да приготвите малко по-голяма сума. Известните марки, производители на декоративна козметика предлагат своите спирали на цени от 10 до 30-40лв, но те Ви гарантират изкусителни мигли с невероятна дълготрайност.

В случай, че ще използвате своята спирала по време на лятната почивка, когато плуването в басейна или морето е задължително, то добра идея е да се спрете на водоустойчив туш за мигли. Така няма да се притеснявате при всяко влизане във водата, а и няма да бъде необходимо да ходите без грим. Кой е казал, че на плажа трябва да бъдем неугледни и небрежни?

Когато искате просто да оцветите светлите мигли, можете да изберете който и да е вид спирала, като нейният цвят може да варира от наситено черно до светло синьо или зелено. Когато, обаче искате да коригирате недостатък, като липса на гъстота или дължина е важна формата на четката и видът на самия туш. Съвременните модели спирали за мигли предлагат различни ефекти, указани върху самата опаковка. Изберете своя модел и променете изцяло своето излъчване, придавайки дълбочина и изразителност на погледа.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!