≡ Menu

Спечелете повече клиенти с профила си в Google Места

Ползването на смарт телефон за дирене в Гугъл стана ежедневие за всички нас. Ето защо най-могъщата търсачка започна да поощрява оптимизациите, които се извършват за местното търсене.

локално търсене

локално търсене

 Малко статистика
Статистиката и изобщо цялата информация от проучванията са опорната точка, от която зависи успешният маркетинг. Информацията сочи, че 73% от цялата интернет дейност е обвързана с локално търсене за съдържание за местни компании. Според проучванията на comScore, 66% от американците употребяват местното търсене, за да намират фирми, чиито услуги са близко до тях.

Друга причина, заради която трябва да вземете Google Места на сериозно, са новите подобрения, които бяха извършени. Сега вероятно ще видите, че картата с локалните фирми се показва от дясната страна над рекламите. Важно е да се разбере, че профилите в локалните сайтове-справочници се появяват преди резултатите от органичното дирене. Това е мощното предимство на местното търсене.

Със сегашното навлизане на Hotpot, Гугъл започва да препоръчва и локации от местните фирми. Hotpot съобразява с Гугъл местата, които харесвате и с тези, които допадат на вашите близки в интернет пространството. Това е услуга, която улеснява локалното дирене за посетителите. Те лесно биха могли да имат становище за тези, които им харесват.
Не е изненада, че рекламата през Гугъл Места се превръща във все по-конкурентна среда. За да сполучите в локалното дирене трябва да сте сигурни, че информацията ви е попълнена изцяло.

Ето и опорни стъпки, които да ползвате:
– Създадете профила си – Съществуват повече от двадесет разнообразни неща, които следва да попълните. Много от фирмите не им обръщат каквото и да е внимание. Това е вашата възможност да надминете конкуренцията в местното търсене.

– Заложете ключови фрази за вашия Артикул или услуга в описанието – Много добра идея е и да попълните и местоположението, от което действате. Това ще ви избута напред в резултатите от локалното дирене.

– Насърчавайте посетителите да оставят мнения за бизнеса ви – колкото по-голяма бройка, толкова по-добре, но е важно и да са съдържателни. Доста важен детайл от конструираните на тактика за вашето местно търсене.

– Уверете се, че сте в локалния телефонен указател – Това сигурно ви звучи доста остаряло. Но все пак е изключително важно, за да изскочите напред в резултатите от местното дирене. Гугъл оценява много добре този вид указатели, защото те са изключително важен извор на локална бизнес информация. Ако не сте упоменати там, това би могло да се отрази зле на резултатите от местното дирене. Вие няма да изскачате на началната страница, което може да достигне до отлив на посетители.

– Добавете се в списъците на местните директории. Това значи да си създадете профили в указатели като: Bing, Yelp, Best of the Web, Yahoo, Hotfrog. А също и Foursquare. Бихте могли да ползвате и събирателен сайт като getlisted.org, за да проверите какви са резултатите от тези усилия, които полагате, за да се класирате успешно в местното дирене.

Като извод
Локалното търсене става все по-неотложно за фирмите. Това значи, че следва да се полагат последователни усилия в оптимизацията както на вашата страница, така и за профилите ви в Гугъл Места. Бихте могли да си дадете съответно време, за да проследявате информацията, която изскача за вас. Това наистина е ефективен начин за следене на вашата дейност онлайн. Местното търсене със сигурност ще ви донесе нови посетители и бизнес възможности.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!