≡ Menu

Спазвайте добра интимна хигиена и бъдете здрави

Днешните жени прекарват много време в гримиране, грижа за лицето и употреба на различни козметични продукти, но понякога забравят за най-важното, а именно своята интимна хигиена. Задължително трябва да осъзнаем факта, че както всяка една част от тялото, така и интимната зона на дамите изисква полагането на ежедневни грижи.

По подобие на храносмилателната система, която има съдържание на чревни „приятелски“ бактерии, така и кожата около интимните части на жените съдържа бактерии произвеждащи т.нар. млечна киселина. Ролята на киселината е да поддържа здрава околната среда и да премахва растеж на „неприятелски бактерии“.

Всяка жена е длъжна да следи за стриктното спазване на интимна хигиена и да се консултира със специалист, ако тя е нарушена по някакъв начин. Сред най-застрашаващите фактори за вагината на жената се сочат облеклото, менструалния цикъл, сексуалната активност, възрастта и използването на неправилни козметични продукти.

Дамите, които обличат чорапогащници от непамучна материя или найлонови бикини в комбинация с тесни дънки са рискови за получаване на инфекция. Също деликатен бива периода на менструацията, защото останалата кръв може да доведе след себе си неприятности.

Винаги използвайте хигиенни кърпички, особено когато използвате обществени тоалетни или такива в някое заведение. Бършете се отпред-назад, тъй като така е правилно да се случва. По този начин ще отстраните голяма част от полепналите микроби.

Ние ви препоръчваме да избягвате употребата на сапун за вашата интимна хигиена, а да си купите специализирана козметика, с която да се миете. Съществуват най-различни продукти, които се грижат за запазване на женската микрофлора, която е от голямо значение за дамите. Не е тайна, че сапуните могат да подействат разрушаващо на „приятелските“ бактерии, което не бива да се случва.

Правете безопасен секс, защото именно най-голяма част от инфекциите и влошаването на интимната хигиена идва след контакт с вашите партньори. Половите заболявания се придават при докосване и размяна на телесни течности, тъй че бъдете много внимателни.

Препоръчваме ви да правите и профилактични прегледи, които да установят какво се случва с интимната ви хигиена и въобще вагиналната област. Погрижете се за вас, за да не останете разочаровани от някое вирусно заболяване. Надяваме се, че тази статия ще ви накара да си обърнете повече внимание.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!