≡ Menu

Смесители – Немски, Български, Италиански

Както може би знаете, има доста страни, които се занимават с производство на смесители за баня – в това число и ние в България си имаме марка световен лидер в този вид производство – Vidima е част от един от световните лидери Ideal Standard. Качеството на техните смесители е безспорно, продукцията им се изнася по цял свят и нивото, което поддържат е наистина забележително.

Основните страни производители на смесители за баня в Европа, които са и добре представени на местния ни пазар са, разбира се на първо място България, Германия, Италия и Турция. Продуктите предлагани на нашия пазар са разнообразни – в това отношение можем да се похвалим с наистина богат избор от смесители, не сме лишени от липса на разнообразие.

След като има толкова голямо разнообразие следва да си зададем логичния въпрос – какво да изберем? Кои са най-добрите смесители? В интерес на истината не може да се отговори еднозначно на този въпрос, всяка една от водещите марки на тези държави имат много силни страни, както и изключително сполучливи модели.

Ако можем да направим едно разделение, то това би било по отношение на цената. Българските смесители са на сравнително достъпни цени, продукта, който предлагат е наистина с много високо качество, предлагат и гарантиран качествен сервиз.

Немските от своя страна са водещи в технологично отношение – винаги техните смесители са водещи в новите технологии, пестене на вода и т.н. Цената им е значително по-висока от тази на българските, но се правят компенсации с постоянните си промоции – повечето представени в България фирми, предлагат смесители на промоционални цени, по този начин се постига по-конкурентна цена.

Италианските смесители са водещи по отношение на дизайна – там цената е на заден план, човек си плаща, за да получи нещо уникално, което ще му служи не просто като обикновен уред, а ще му осигурява естетика. Този тип смесители, разбира се, не са масови и не всеки е готов да плати цената им, но както се казва за всеки влак си има пътници.

Смесители Vidima

Едва ли има по-популярна марка в България, специализирана в производството на санитария, арматури и аксесоари за баня. Смесители Vidima са синоним на надеждност, конкурентни цени и традиции.

Собственик на марката Vidima е “Ideal Standart International” – компания, която е лидер на европейския пазар в производството на санитарен фаянс, аксесоари за баня, смесители (сред които са Vidima и Ideal Standart).

За над 70-годишната си история, компанията е наложила и развила марката си, като тя е позната в цял свят, като е един от лидерите, както по продажби, така и по тенденции в производството на смесители.

В България компанията съществува под името „Идеал Стандарт – Видима” АД и е безспорния лидер на местния ни пазар, в производството на санитарен фаянс и арматури за баня. Смесители Vidima има в почти всеки български дом, разпространени са изключително добре в цялата страна и сервизното им обслужване е на ниво, затова и лидерската позиция е отредена на тях – по отношение на обзавеждането за баня, Vidima са без конкуренция. Разбира се това лидерство не се дължи само на тяхната популярност, зад популярността на смесители Vidima – стоят най-новите технологии в производството на арматури за баня, покриващи най-високите изисквания за управление на качеството.

Компанията разполага с два завода – за производство на санитарен фаянс (моноблок, мивки, вани и т.н.) и за производство на арматури (смесители Vidima и Ideal Standart), в гр. Севлиево.

Смесители Vidima могат да бъдат класирани като цени в средния клас, за качеството – то не отговаря на цената, клиентът получава много повече отколкото дава. Разбира се марката има и смесители в най-ниския клас – такива без керамични глави, с опростен дизайн и бюджетни цени.

По-известните серии на смесители Vidima са: Vidima Trend, Vidima Storm, Vidima Top. От миналата година марката може да се похвали и с производството на термостати – термостатните смесители Vidima предлагат изключително качество на конкурентни цени и актуална визия и чудесно качество.

Смесители

Човечеството ползва смесители в ежедневието си още от хилядолетия насам. Първоначално разбира се, те не са изпълнявали сегашната си основна характеристика, да сместват топлата и студената вода – това е и основната причина да ги наричаме смесители, водопроводната мрежа просто не е била на това ниво.

В началото на 20 век, човечеството започва сериозно да се занимава с тази тема, като постепенно продуктите се усъвършенстват – отначало на технологично ниво, след това нашите смесители започват да се развиват и на ниво дизайн. Началото на развитието в това отношение е дадено в Германия, случва се през 70-те, Grohe първи осъзнават тази нова потребност на потребителите – търсенето на естетика в техните смесители. До този момент, хората не са били склонни да отделят много пари за банята. Взимали са си всичко най-необходимо, без излишен лукс и разточителство – това се отнася и за техните смесители, купували са ги, за да им вършат работа и нищо повече.

През последните години, дизайнът претърпя такова изключително развитие, че световно известни дизайнери, започнаха да създават линии смесители, които разбира се са понякога и доста скъпи. Това е съвсем нормално – когато даден производител е платил десетки, понякога стотици хиляди на даден творец и може дори да ползва неговото име като реклама на серията си смесители, то той би искал да си върне инвестицията – цените са съвсем различни.

Дизайнът е издигнат на пиедестал при чуждестранните производители – например Германия, където може би се намират някои от най-известните марки смесители. Той заема понякога много важна част при формирането на цената на техните продукти. Наглед няколко серии, имащи в пъти разлики в цената, по същество на материалите, от които са произведени, са много сходни – смесители, ползват една и съща керамична глава, направени са от едни и същи сплави и т.н.

Това вече не са просто някакви аксесоари в банята, които подпомагат ежедневния ни живот, тези смесители носят много повече, те имат добавена стойност “дизайн”, “принадлежност”, “ престиж”. Затова и те намират своите клиенти. Това е да речем както при часовниците – някои смесители, просто носят много повече от една добре задоволена потребност в банята, защото имат дългогодишна история, изграден престиж за най-високо качество на техните смесители или пък, че компанията производител е изключително обществено отговорна – например знае се, че определен процент от продажбата на смесители отива за определена благородна кауза.

За съжаление, макар че в България много от световно известните марки са добре представени тук, ние все още нямаме възможност да харчим пари за продукти от този тип – за нас, нашите смесители са просто аксесоари.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!