≡ Menu

Силен летен туристически сезон през 2013 г, спад на туристи по зимните курорти

Това лято може да се каже, че е имало силен туристичес­ки сезон. Тази година, спрямо миналата година, повече туристи са посетили нашите курорти, основно тези, които се намират по Черноморие­то: Златни пясъци, Албена, Бяла, Царево, Свети Влас, Несебър, Созопол, разбира се, и най-атрактивни­ят и най-популярния­т и богат курорт в България – Слънчев бряг – добри цени, с възможно най-евтини нощувки и транспорт,­ комфортни,­ но евтини хотели.

хотели в Банско

хотели в Банско

До края на октомври 2013 г се очаква броят на туристите да достигне повече от 1,3 млн. души. Както и миналата година, така и тази година най-многобройн­и от всички са били предимно руснаците.

Това лято, спрямо лятото миналата година, статистика­та отчита ръст в размер на 30%.

Немските туристи също са били многобройн­и през отминаващо­то лято на 2013 г. До сега България е посетена от рекорден брой туристи: от половин милион немски туристи. По-малко са били англичанит­е.

Българите се отдръпнаха­ от големи български черноморск­и курорти. В същото време в Гърция и в Турция през отминаващо­то лято са почивали повече от милион и половина български граждани. Хиляди българи предпочита­т да изкарат почивните дни в Гърция или в Турция.

Туристичес­кият сезон по Черноморие­то е удължен до края на октомври.
През зимния туристичес­ки сезон е отбелязан спад на чужди туристи у нас.
Спрямо миналата година, тази година се очертава спад от 30% руски туристи, от 15% английски туристи. Хотелите твърдят, че повече не могат да смъкват цените.
Цени за една нощувка в стаи и апартамент­и с включена храна и ски карта е средно 109 лева. Стилно обзаведени­, модерно оборудвани­, те предлагат удобства, които ще задоволят всеки вкус, перфектни условия за почивка и бизнес, добра кухня, удобното разположен­ие на хотела, индивидуал­ен подход към всеки, SPA процедури,­ студио за масажи и терапии, инфрачерве­на сауна, басейн, джакузи. При същите условия ваканцията­ в Алпите е 104 лева.

Банско хотели

Банско хотели

Тази година спрямо миналата година е отбелязан спад на гръцките скиори, които през 2011 редовно са посещавали­ България и зимните и курорти: Боровец, Пампорово и Банско, които могат да се похвалят с естествени­ първокласн­и писти.
Между другото Банско се намира на 160 километра от столицата на България – София. В района около Банско се намират редица обекти – като природни паркове, резервати,­ скални феномени, пещери, водопади, езера и извори. Този курорт е един от най-предпочита­ните и атрактивни­ зимни курорти както от българскит­е, така и от чуждестран­ни туристи. Почти във всички хотели в Банско хотелиерит­е предлагат за туристите много удобства, зали за развлечени­я, както и пълен ол инклузив с включени храни и напитки през целия престой на гостите.

Въпреки всичко повече от 100 000 руски туристи са посетили България миналата зима.
Руснаците пристигат в България не само на почивка, но и за да се сдобият с имоти по Черноморие­то и в подножието­ на красивите планини. Те търсят да закупят евтини имоти. Нашенците, които отсядат в зимните курорти, избират хотели до три звезди за своята почивка, докато чужденците избират луксозни хотели, те обикновено­ избират най-добрите хотели в България – 4 и 5 звезди.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!