≡ Menu

Само за 12 часа можете да откриете всеки

Ако искате да намерите човек чрез социалните мрежи, за когото не знаете почти нищо, още по-малко пък къде живее, се нуждаете само от 12 часа, заключват експертите.

Както знаете, социалните мрежи знаят всичко за всекиго. За отрицателно време можете да разберете дали Мария се е оженила, дали Иван учи висше в София, дали Драган работи към фирма за ел услуги Варна, кой колко деца и братовчеди има и така нататък. Интернет е толкова необятен, че дава отговор на всеки въпрос относно всяка личност, която поради една или друга причина ни заинтригува.

ел услуги Варна

ел услуги Варна

Напоследък колкото повече лични данни предоставиш в мрежата, толкова повече екстри и бонуси получаваш от всевъзможни сайтове. Някои прости примери са регистрациите, нужни за да можеш да пишеш в блог или форум, или регистриране на дебитни и кредитни карти, за улеснено извършване на онлайн транзакции и банкиране като цяло. Колкото повече информация дадеш, толкова по-лесен ти обещават, че ще ти стане животът. Ето защо всеки разказва всичко за себе си – от това кога е завършил през това в коя фирма за ел. услуги бачка, та чак до банкови карти, егн-та и прочие.

Институтът за наука в Абу Даби провел изследване, с което е доказал, че светът днес е твърде преплетен и че не е необходим много труд, за да намерите човек чрез социалните мрежи. Алекс Рутерфорд и неговият екип направили експеримент наречен ” Tag Challenge”. Целта била да се проследят хора от пет различни възрасти, от пет различни града в Северна Америка и Европа, а единственото, което се знаело за тях било как изглеждат (въз основа на фотография), града, в който живеят и това, че щели да носят риза, на която пишело Tag Challenge .

ел услуги

ел услуги

Само за 12 часа са успели да открият три от петте личности, което въз основа на по-горната информация, която е била налична, е изключително добро постижение. Тяхната стратегия била първо да намерят хора, които наистина могат да дадат полезна информация, вместо да се разпитва много по-голям кръг от хора. Рутхерфорд изтъкнал, че чрез социалните мрежи много бързо и лесно може да се мобилизира нужната целева група, чрез използване на географска информация.

Така че не се учудвайте, ако утре човек, когото виждате за пръв път, почука на вратата ви и ви назове по име и знае, че имате нужда от ел. услуги, а той точно с това се занимава. Живеем в свят, в който всичко е възможно.

{ 2 comments… add one }
  • Иван September 16, 2013, 11:20 pm

    Вярно си е, няма анонимност в нета.

  • Pavcho September 19, 2013, 9:33 am

    Абе за 12 часа не знам, ама ако се разтърсиш със сигурност можеш да намериш каквото търсиш.

Leave a Comment

error: Content is protected !!