≡ Menu

Рекламни статии за корпоративните социални профили

Възможностите за лични и фирмени социални профили станаха толкова много, че човек може да се изгуби в океана от различин предложения. Най-тежко, разбира се, е положението на специалистите по маркетинг, които трябва да подберат най-доброто и, отгоре на всичко, да го изпълнят с маркетингово съдържание. Разбира се има социални мрежи, които са безспорно полезни за всеки корпоративен имидж и които едва ли ще перстанат да бъдат актуални през следващите няколко години. Това се Фейсбук, Гугъл плюс, който все повече настига социална мрежа номер, също Линкдин и няколко други. Освен социалните профили, с маркетингово съдържание трява да се изпълват и страниците на корпоративния блог и какво ли не още!

В тази критична ситуация много фирми наемат други фирми, които да поддържат социалните им профили и в които като резултат на това аутсорсване се появяват смешни или поне достатъно безмислени постове от рода на: “А какво ще правите в събота вечер?” или “Кой е любимият ви филм”, на които никой не отговаря и които са почти инфантилни, наподобявайки ученически лексикон, а не корпоративен профил или сайт. Но това си е техен проблем, както се казва.

Създаването на смислено корпоративно и маркетингово съдържание става все по-належащо, успоредно с бума на социалните мрежи и бума на потреблението в интернет. Представяте ли си обаче как един маркетингов специалист стои на бюрото си и пуска постове в мрежите или търси подходяща информация нон-стоп? Ами на него няма да му остане време за нищо друго и основната му работа сериозно ще закуцука.

Ето затова е необходимо всяка фирма да си осигури създаване на смислено, интересно, интригуващо потребителите и атрактивно интернет съдържание. То може да е свързано директно или косвено с бизнеса на съответната компания, но най-важното е да бъде такова, че да се хареса на читателите и да привлича трафик. За това обаче се иска истински талант. Фактът, че в Интернет растат всякакви “плевели” още не означава, че там няма нужда от качество.

Публикуването на минимум една смислена и интересна статия на месец, която е във ваша полза или поне води с линк към вашия корпоративен сайт, на подходящо място, е силно желателно и дори задължително. За целта обаче трябва да намерите кой да ви пише тези статии. С това повече от полованата работа е свършена. След това остава само вашият маркетингов отдел да използва вече готовите статии в социалните профили на вашата компания. Това със сигурност е по-важно, отколкото да пускате котенца и кученца на ФБ страницата си или в най-добрия случай мъдри мисли. А пък ако много си ги харесвате, поне редувайте с нещо смислено.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!