≡ Menu

Раници за тийнейджъри – съвети

Какво отличава тийнейджърските раници от останалите ученически раници и как да изберем тийн раница за порасналите си деца. Това не винаги е проблем защото те сами предпочитат да изберат своята раница и за нас като родители остава само да определим бюджета. Какво отличава една тийн раница според търговците и как да разберем коя е такава:

  • В повечето случаи тези раници са с по-компактни размери и с меки бордове, а не тип кутия.
  • Десените на раницата са по-стилни, не са с анимационни герои или детски мотиви.
  • Не се набляга толкова на ергономични и анатомични системи, защото обикновено раницата се носи на едно рамо.
  • Оборудвани са с повече джобове, аудио подготовка, отделения за очила, отделения за телефон и др. екстри необходими на по-големите.
  • Много често издават принадлежност – към дадена марка – модна, спортна и т.н. или към даден отбор – футболен, баскетболен и т.н. или към някоя музикална група.
  • Често тези ученически раници приличат на раница за големи – естествения стремеж на тийнейджъра да се прави на възрастен.

Какви са нашите съвети при избор на раница за младежи и към тях и към техните родители и как да се предпазим от грешки – ще прочетете в следващите редове.

  • Раницата за юношите трябва да е здрава. Да, точно така, често раницата на тийнейджъра е подложена на всякакви влияния – дъжд, вятър, сняг, дърпане, влачене, хвърляне, градски транспорт и дори неща които не сте си помисляли. Докато раницата на по-малките често се носи от родителя, тук тя е изцяло в ръцете на младежа. Изберете раница от доказана марка, защото тийнейджърската раница се носи по-дълго време и инвестицията ви ще се оправдае.
  • Тийнейджърската раница трябва да е модерна – тя трябва да изразява индивидуалност и принадлежност. Затова например има раници в РАП и РОК стил, раници с определена модна марка или спортна такава, раници специализирани за спорт – например скейтърски раници, които има приспособление за носене на скейтборд. Тук оставете избора на вашите деца – иначе рискувате да купите раница отново на недоволния тийнейджър.
  • Трябва да е функционална – подготвена за новите технологии и модерни джажи – затова вече има раници с отделение за лаптоп, таблет, телефон и музикален плеър. Тук внимателно четете описанията и екстрите към раницата.
  • Обърнете внимание и на пощальонските чанти (чанти през рамо) – често те са по-предпочитани именно защото могат да се носят не само на училище а и в свободното време.

Независимо каква раница ще купите, независимо дали ще предпочетете чанта или ще оставите всичко това в ръцете на Вашето пораснало момиче или момче – купете от сигурен магазин. И защото изборът онлайн е много голям – доверете се на доказан онлайн магазин за раници и чанти. Когато поръчвате онлайн може да се възползвате и от много отстъпки и бонуси за да направите вашата покупка още по-изгодна!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!