≡ Menu

Професионално кухненско оборудване – в името на клиента

Напоследък много фирми предлагат професионално кухненско оборудване. Очевидно предлагането е обусловено от търсенето. България, като туристическа дестинация, е наситена с хотели, ресторанти и заведения за бързо хранене, барове и други увеселителни заведения. Дали посетителите им ще пият или ще се хранят – необходимо е професионално кухненско оборудване, което да позволи задоволяване на техните изисквания, че даже и капризи.

кухненско оборудване за ресторант

кухненско оборудване за ресторант

И така – направили сме си заведение или сме го взели под наем, кухненското помещение ни е готово. Остава ни да го обзаведем. Схемата по избора е доста условна, но някои етапи са прогнозируеми. Къде ще разместим и какво ще включва това професионално кухненско оборудване – неизбежно с това трябва да започнем. Доста фирми, предлагащи професионално кухненско оборудване, предлагат и проектиране на кухненското пространство, но ако сте от бранша, можете да си спестите тези разходи. Ако помещението е малко, ще ви се наложи да подберете уреди с обем като за домашна кухня.

кухненско оборудване за ресторанти

кухненско оборудване за ресторанти

Трябва да предвидите място за печки, котлони, скари, фритюрници, тигани, съдомиялни машини и какво ли още не. За удобство големите фирми предлагат модули /наричат ги и линии/, в които комплектът уреди отговаря на габаритите на помещенията. Някои от тях са за по-малки кухни, като например за една механа. Естествено, професионалното кухненско оборудване за една кухня в туристически комплекс с „ол инклузив” трябва да е в пъти по-голяма, с висока производителност и степен на сигурност.

кухненско оборудване

кухненско оборудване

След като сте си изяснили, какво професионално кухненско оборудване ви е необходимо, започва търсенето на производител или по-скоро на продавач. Голямото предлагане по-скоро ще ви затрудни, но е важен момент, за да бъде бизнесът ви успешен. Професионалното кухненско оборудване е скъпо удоволствие и не трябва да се колебаете, когато обсъждате цените с продавача – става дума за сделка и вие с него не си правите услуги, а търгувате. Никога не забравяйте и това – евтиното доста често излиза скъпо. Ако сте начинаещ в бранша, не е зле да се посъветвате с професионалистите при избора.

кухненско оборудване цени

кухненско оборудване цени

Купувайки професионално кухненско оборудване, вие трябва да се поинтересувате и от още доста неща. Например – какъв е срокът на доставката? Да не се окаже, че това,което виждате е само мостра, а вашите уреди трябва да прекосяват океани…Друго важно нещо – какъв е гаранционния срок на уредите? Кой ще поддържа вашето професионално кухненско оборудване? Все неща, които могат да преобърнат каруцата и да превърнат живота ви в ад.

професионално кухненско оборудване

професионално кухненско оборудване

Когато сте си стиснали ръцете с продавача и камионът с уредите пристигне, следва монтажът. Ако сте „домашен майстор”, по-добре не се скъпете и го оставете в ръцете на професионалистите. Професионалното кухненско оборудване си иска компетентност, за да ви се отблагодари с висока производителност и надеждност при експлоатацията му.

професионално кухненско оборудване цени

професионално кухненско оборудване цени

И накрая – професионалното кухненско оборудване иска професионално отношение от персонала. Обучете го. За да не ви се налага скоро отново да четете тези редове.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!