≡ Menu

Програма за отслабване

Ако решите да изпълнявате програма за отслабване, за да се преборите с излишните килограми, трябва да знаете, че това ще изисква голямо внимание и целеустременост от ваша страна. Нужно е да сте морално и физически подготвени за евентуалните ефекти от отслабването.

Преди да се обърнете към програма за отслабване, абсолютно задължителен е прегледът при лекар, който да установи общото състояние на организма ви в конкретния момент, както и да даде необходими препоръки. Отслабването е добра кауза, свързана с подобряване на общото здравословно състояние на организма. Разпространеното схващане, че слабите хора боледуват по-рядко съвсем не е мит, тъй като затлъстяването е на второ място сред болестите, водещи до смърт – преди него е само тютюнопушенето.

Физическите упражнения и лечебните диети са двете най-разпространени практики за отслабване. Ако желаете да отслабнете много бързо – в рамките например само на седмица, най-подходящи за вас ще са физическите натоварвания.

Програмата за отслабване започва с интензивно ходене през първия ден от тренировките – на ходеща пътечка във фитнес залата или още по-добре на свеж въздух сред природата. Освен че води до отслабване, ходенето е много полезно и за сърдечносъдовата система.

През втория ден от програмата за отслабване започват силовите упражнения. Задължителен момент е много добре да сте запознати с подходящи упражнения за разгряване на мускулите преди началото на истинското физическо натоварване. Това ще ви помогне да избегнете неприятни травми на мускули по време на упражненията за отслабване.

Третият ден е посветен на бягането, което цялостно натоварва тялото. Четвъртият ден е най-приятен – той е отделен изцяло на отдих и възстановяване на силите. Петият ден предлага комбиниране на бягане, ходене и силови упражнения. Предпоследният ден от вашата програма за отслабване е насочен към спортните игри – футбол, баскетбол или волейбол в зависимост от вашите предпочитания.

Последният ден е финалният “изпит” за организма – натоварването е изключително интензивно през целия ден, провежда се пълен набор от всички упражнения, усвоени през седмицата. През този ден не е добре да тренирате сам – привлечете за компания свой приятел, който да бъде до вас в случай, че натоварването ви дойде в повече. След приключване на програмата за отслабване ще се почувствате много по-тонизирани, заредени с енергия и изпълнени с нови сили.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!