≡ Menu

Преди да купите бебешка количка

Детската количка може да е най-добрият приятел на родителите, но ако изберете неподходящ модел, това със сигурност ще ви създаде проблеми и неудобство. Но как да изберете точната количка сред огромното разнообразие от модели на бебешки колички, предлагани по магазините или онлайн? Количките за бебета са разработени според различните нужди и начин на живот на родителите, затова помислете как искате да използвате количката и после потърсете модел, който отговаря на нуждите, както на вас, така и на вашето бебе.

Безопасността е ключова при избора на количка
Както винаги, безопасността на бебето е от най-голямо значение. Проверете стабилността на количката, както и дали дръжките й могат да издържат тежест (като чанта за памперси) без да се повдига назад. Също така проверете и предпазните колани. 5-точковият предпазен колан е най-сигурен, особено за малки бебета, които прекарват дълго време в количката. За спорадични разходки в мола или парка, 3-точковият колан също би бил подходящ.

Колелата и дръжките на бебешката количка
Разходете се с количката, която сте харесали в магазина, преди да я купите. Проверете височината на дръжките, за да сте сигурни, че ще са ви удобни. За по-високите родители препоръчваме регулируеми дръжки, за да се избегне навеждане. Изберете количка, която завива плавно – нещо особено необходимо, ако се използва на обществени места с много хора. Пробвайте също количката с ходене в по-бързо темпо, за да видите дали краката Ви няма да се удрят в колелата на возилото. Дръжките от пяна са много хубав избор по отношение на комфорта.

Вижте какви екстри предлага детската количка
Нуждаете ли се от кошница под количката или ще държите чантата за смяна на пелени на друго място? Някои модели се продават заедно с джобове за аксесоари, грифове с играчки, поставки за напитки, дъждобрани и други. Повечето от тези аксесоари могат да се продават и отделно, така че не се отказвайте от детската количка, заради това, че няма поставка за напитки. Начинът на сгъване и мястото, което ще заема в багажника на колата Ви е също от изключително значение. Уверете се, че лесно ще можете да я сгънете, разгънете и съхранявате.

Летни колички
Летните колички са изминали дълъг път спрямо това, което са били в миналото. Новото поколение подобни колички започват от цена около 70 лв. и имат много от предимствата, които Ви дават и по-големите им „братя“ като: накланяща се седалка, кош за съхранение и сенник. Тези колички са перфектни за разходки в мола или зоологическата градина. Евтините варианти с чадър са страхотно решение за втора количка, която да е в колата. Важно е да се знае, че моделите без накланяща се седалка не може да се използват при деца, които не могат да седят самостоятелно.

Класически модели бебешки колички
Класическите детски колички са по-обемни и значително по-тежки от летните, но предлагат по-големи и комфортни седалки, по-големи гуми, повече място за съхранение и повече допълнителни екстри – като например гриф с играчки и ергономични дръжки. Те се представят добре на различните терени и за това родителите ги обичат. За пътуващите количките се сгъват, често само с една ръка, но за сметка на това заемат повече място и са по-тежки за носене. По-големите колички може да се окажат неудобни за пренаселени места.

Комбинирани колички
Комбинираните колички улесняват много живота на забързаните млади родители. В комплекта им се включва – класическа количка, столче за кола и/или кош за новородено, които се прикрепят за рамата на возилото. При повечето модели столчето за кола е с основа, която се поставя в колата, което прави преместването му от количката към автомобила много бързо и лесно. Когато бебето порасне и не може да използва столчето за кола, родителите могат да употребяват само количката.

Колички за повече от едно дете
Ако имате повече от едно дете, бебешка количка с допълнително пространство може да ви е необходима. Вземете под внимание възрастта на двете деца, когато избирате количката. Някои модели позволяват на детето ви да стои изправено и да се вози на количката, но така то няма да може да си почине или да полегне в нея. Други модели предлагат място и за двата малки пасажери. Изберете модел с накланяща се седалка за по-малкото дете. Също може да се възползвате и от опцията да защипете две летни колички, като така ще може да ги използвате заедно или поотделно.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!