≡ Menu

Предимства и недостатъци

Недостига на работни места в страната, изключително ниските заплати и нездравословното икономическо състояние на страната са основните недостатъци половината и повече от българското население да живее и работи в чужбина. И честно казано не можем да ги виним, тъй като всеки е прав да търси и да осигури за себе си и семейството си колкото се може по-добър начин на живот. А и предимствата на това да работиш в чужбина, а именно шансът за по-добра професионална реализация, много по-високите доходи и съответно изграждането на самочувствие, са много повече от недостатъците, т.е. недостатъкът, един е, но все пак много силен, а именно това да си далеч от дома и роднините си. Колкото и голяма да е носталгията обаче хората я преодоляват, предпочитат да бъдат далеч от семейството си само и само за да им предоставят колкото се може по-добре финансово осигурен живот. Не можем да бъдем егоисти в тази ситуация, трябва да мислим и за тях.

Прибягването до намиране на работа в чужбина е изход от ситуация, в която човек изпада при липсата на такава в родната си страна. Все по-трудното поддържане на малкия и средния бизнес също оказва влияние, тъй като има хора, които дори някога имали сравнително проспериращ бизнес, в момента се чудят как да си върнат задълженията по инвестирането в него. Започването на нов е немислимо. Единственият адекватен изход изглежда да бъде започването на работа извън границите на България. Колкото до обикновените работници и служители избор почти няма.

Да напуснеш страната си за жалост става все по-желано, най-вече от младото поколение, и съответно започва да става лесно правен избор. Но реално какви други са опциите? Реализацията в чужбина води до обещаващо и проспериращо бъдеще. Такова, което тук е все по-трудно за постигане. Работата в чужбина дава поле за развитие, което е трудно да се намери в пределите на нашата страна в днешно време.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!