≡ Menu

Предимствата на мебели по поръчка

Макар днес магазините за обзавеждане да предлагат всякакви решения за красив интериор, все по-често потребителите търсят фирми, които се занимават с производство на мебели по поръчка. Предимството му се свързва най-вече с необходимостта от оптимално използване на пространството в дома или някоя обществена сграда, както и с възможността да се прояви уникалност на изработката.

мебели

мебели

Материалите, дизайнът и функционалността на всички мебели по поръчка са важни за изработката им. Понякога идеите на клиентите са твърде екстравагантни, но проектантите и производителите се справят успешно с всичко. Има и случаи, когато купувачите търсят професионален съвет за своето обзавеждане и изцяло се доверяват на предложенията на дизайнерите. Това също си има своите предимства, защото изработването на мебели по поръчка изисква много точно и ефективно изпълнение на зададените параметри, иначе рискът от пропуски в оразмеряването или изработването на отделните детайли е много голям.

В сайтовете на много производители винаги има опция и за индивидуална поръчка на мебели. Там се предлагат и снимки на реализирани вече проекти. Разглеждането им улеснява бъдещите клиенти в търсене на най-подходящия модел за тяхното вътрешно обзавеждане.

мебели по поръчка

мебели по поръчка

Изключително трудно и отговорно е да се направят мебели по заявки за кухнята, защото във всички домове тя е с различни размери, а напоследък дори се слива с трапезарията. Оформянето на кътове за готвене и хранене изисква не само богато въображение, но и прецизиране на пространството и правилен подбор на материалите.

Креативно и надеждно трябва да е проектирането и на мебели по поръчка за детски стаи. В тях е важно да се съблюдава изискването за пространственост, минимализиране на повечето от формите и подходяща цветова гама.

За антрето или хола, за спалнята или работния кабинет – навсякъде може да се прояви творчество в проектирането на мебели по поръчка. Съвременните производители се съобразяват и с модерните тенденции в тази област, но и с икономическите възможности на своите клиенти. Материалите, които се използват, най-често са ПДЧ и МДФ профили, но се срещат и скъпи изработки от масивно дърво, които увеличават цената на всички мебели по поръчка.

За да бъде производството на такива мебели бързо и качествено, фирмите следят постоянно и най-новите технологични постижения в тази сфера. Проектирането вече става на компютър, дори може да се види и в триизмерен вариант. Това доближава максимално до представата за реалния образ на различните продукти. Друго тяхно предимство е, че дори и клиентът да пожелае след време да допълни нещо от обзавеждането си в същия стил, може да потърси услугите на фирмата, която е изработила неговите мебели по поръчка.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!