≡ Menu

По-добър ли е стъкления протектор от стандартните протектори за дисплей?

Когато заговорим за скрийн протектори, веднага си представяме онези малки пластмасови помощници, които залепваме за телефона си, с цел да се надрасква по-малко. Има обаче и протектори от темперирано стъкло, които са много добра опция, която предлага доста позитиви. Каква е разликата?

  1. Инсталация! На първо място трябва да споменем, че при стъклените протектори всичко се случва една идея по-лесно. Ако се слагали обикновен протектор за екран, то знаете, че е малко пипкава работа. Има няколко различни вида стъклени протектори, според начина на поставяне, но определено няма да хвърлите толкова нерви. Запомнете, трябва да почистите екрана перфектно преди поставянето!
  2. Здравина? Стъкления протектор в почти всички случаи е по-стабилен от пластмасовия протектор за екран, като цената не е много по-различна. Пластмасовите протектори, които са в по-ниския ценови клас се надраскват, докато стъклените не. Те обаче са с по 3-4 милиметра по-дебели, докато пластмасовите са дебели 1/10 от сантиметър.
  3. Външен вид! Заради своята дебелина, стъклените протектори за екран са по-обемни от пластмасовите такива. Това се забелязва при устройства с по-минималистичен дизайн като iPhone 6 и HTC One. Протекторът леко излиза над лайсната на телефона, което за някой хора е малко или много дразнещо. Истината обаче е, че ако не задълбаваме в този проблем, едва ли ще го мислим много. Да, разлика се усеща, но тя не е чак толкова голяма. Това не трябва да ви отказва от идеята за използване на протектор от темперирано стъкло.
  4. Усещане по време на работа! Екраните на телефоните винаги са покрити от някакво защитно стъкло, което при определени удари да спаси дисплея. Определено усещането при докосване е много по-приятно, отколкото при докосването на пластмасов протектор. Когато поставите стъклен протектор, то няма да има разлика в усещането при допир на дисплея. Определено ще имате усещането сякаш ли докосвате своя оригинален екран.

В момента на пазара съществуват много видове стъклени протектори за телефон. Наш съвет е да купувате такива означени с 9H твърдост и скосени ръбове, тъй като това прави употребата им много по-добра и буквално протектора се слива с дисплея на Вашето устройство.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!