≡ Menu

Почивка в България

Скромната ни, но изключително красива България е една от най-предпочитаните дестинации за почивка през цялата година. Тук могат да се видят туристи от цяла Европа, а и това не е никак случайно. В България всеки може да се наслади на уникалната природа, която е съчетана с удобства и лукс по родните курорти, което е повод за развитието на туризма.

Ако погледнем страната ни от туристическа гледна точка, можем да я разделим на две – черноморски и планински курорти. Летният сезон винаги е изпълнен с туристи от всевъзможни държавии, а повечето от тях избират Южното ни черноморие. Несебър е на челните места по посещаемост курорти, тъй като е и един от най-древните европейски градове, датиращ отпреди 3200 години. Той е бил апетитна хапка още от средновековието, като и до днес в стария град има какво да се види. Красивата стара част на Несебър е върху малък полуостров, като там са съхранени стари руини на църкви, както и занаятчийските ателиета. Докато старият град впленява с древната си красота, туристите в Несебър се наслаждават и на лукса, който е в крак с модата. В новата част има множество удобни хотели, както и частни квартири, съобразени с джоба на всеки.

Непосредствено до Несебър е разположен курортният Слънчев бряг. Той е по-предпочитан от чужденците, тъй като лукса е на доста по-високо ниво, а и цените на хотелите са по-скъпи. Всяко лято там могат да се видят множество туристи, които се наслаждават на прекрасното време и почиват по слънчевите плажове.

Лятото обаче не е единствения сезон за туризъм. Зимата също привлича много чужденци, като сред най-известните ни планински курорти са Банско и Боровец. Те са предпочитани заради модерните ски писти, където всички се забавляват без напрежението на големите сиви градове. Хотелите и хижите също са на много високо ниво и отговарят на всички европейски стандарти. Разбира се това е една мъничка част от красотата на нашата Родина където можем да се насладим на всичко, от което се нуждаем.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!