≡ Menu

Почивка във Велинград

Тези, които обичат активната почивка на слънце и море, задължително ще трябва да посетят един от най-известните курорти по Българското Черноморие – курорт Слънчев бряг.

Тези, които обичат планината и планират през почивните си дни планински разходки, трябва да посетят някой от планинските ни курорти, да отидат през лятната си ваканция в Банско, или в Боровец, или в Пампорово.

Тези, които обичат релаксация и спокойствие, обичат да поддържат тялото си здраво, обичат незабравимите СПА процедури и терапии – трябва да посетят един от СПА-курортите на страната ни.

Горещо препоръчваме да посетите един от най-прекрасните СПА-курорти – град Велинград. Преди много години на това място са съществували три села, това са били селата Каменица, Лъджене и Чепино, които през 1948 година се сливат в един град. Името му е Велинград – кръстен е на партизанката Вела Пеева, която загива в престрелка с полицията в местност близо до днешния Велинград.

В града има множество минерални извори, които привличат вниманието на повечето от туристи, пристигащи у нас на почивка.

Хотелите във Велинград очакват своите посетители през цялата година. Тези от нас, които обичат природата, могат да се насладят на прекрасната природа, да наблюдават различни видове птици и животни, да изкарат една незабравима ваканция в този прекрасен град! Климатичните условия благоприятстват лечението на някои кожни заболявания, както и на десетки различни други заболявания.

Спа-столица на Балканите безусловно е Велинград, вследствие на което градът е предпочитано място за почивка не само за родни, но и за чужди туристи, за тези, които обичат да се поглезят със СПА процедури.

Повечето хотели и комплекси във Велинград напълно са захранени с минерална вода. Те предлагат на своите посетители лукс и комфорт, приятна почивка, различни видове спа-терапии и процедури.

Градът привлича към себе си многобройните туристи не само заради своите СПА центрове, но и заради прекрасната си природа, която спира дъха на всеки, който успее да я докосне.

Символът на Велинград е карстовият извор Клептуза, който се намира в Чепино. До него има зона за почивка и релаксация. Температурата на водата е осем градуса (говорим за средната температура на водата).

Ако има сред вас любителите на историята – почивайки във града не пропускайте да посетите историческият музей на града, който представлява голям интерес.

Ако планирате своята СПА почивка, задължително посетете този прекрасен град, със сигурност няма да съжалявате. Планирайте почивката предварително и направете резервация още сега! Вие можете да изберете хотел, къща за гости, квартира. Няма от какво да се притеснявате, просто се погрижете предварително.

Повечето туристи предпочитат да почиват във Велинград през август. Само през август 2013 година Велинград е бил посетен от 7% повече туристи спрямо същия период на по-миналата 2012 година. Тази година, 2014, се очакват още повече туристи.

Във Велинград има всички възможности за развитието на зимен туризъм, но за реализация на тази цел ще са необходими доста средства за да могат да се изградят различни видове съоръжения, както и ски писти.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!