≡ Menu

Популяризиране на сайта и привличане на повече посетители

В днешно време да популяризираме сайта си в интернет не е никак лесно. Конкуренцията става все по-голяма, а местата на първа страница в търсачките са си същото количество.  Всички искат да привлекат посетители към своя сайт, но това в много случай се оказва трудна и скъпа задача.

Разбира се,  най-лесният начин е да си платим за реклама и тогава интернет потребителите ще забележат  сайта ни и ще се увеличи неговата посещаемост. Работата е там обаче, че рекламата обикновено работи докато рекламираме. В момента, в който престанем да плащаме за реклама най-вероятно ще спаднат рязко и посещенията към нашият сайт.

Друг вариант за привличане на посетители към сайта, е SEO оптимизирането му за търсачките това включва вътрешна и външна SEO оптимизация.

Нека разгледаме първо вътрешната SEO  оптимизация, какво най-общо представлява тя?

  • На първо място тук трябва да обърнем внимание на ключовите думи. Те са важни защото знаем, че потребителите пишат в търсещите машини определи ключови думи и търсачките използват, като основен фактор тяхната релевантност с текста на сайта.
  • Вътрешните връзки и менюта. Да те също са много важни и от правилното построяване на менютата зависи много как ще се държат посетителите на Вашият сайт.
  • Дизайн на сайта, ако нямате красив и функционален дизайн, това ще се отрази зле на поведенческият фактор и търсачките пак ще ви “скрият за посетителите”.

Не по-малко важно е външното SEO оптимизиране. Основни я момент тук са връзките към вашият сайт и социалните сигнали.

Качествените връзки към сайта са от изключително важно значение за неговата откриваемост  в  търсачките. В днешно време е по-добре няколко авторитетни ресурса да имат връзка към сайта ти, от колкото хиляди нискокачествени  сайтове. Силните връзки струват обаче скъпо, но ние ви предлагаме  качествена директория за статии от която, можете безплатно да получите връзка към своя сайт. Получената от нас връзка се индексира от търсачките, а статията се публикува в нашите групи в: Facebook, Google+  и Twitter. Просто трябва да публикувате вашата рекламна статия в нашата директория и тя ще работи за вас вечно.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!