≡ Menu

Полезно за оптимизацията

Какво се случва с търсачките в момента? Защо Google постоянно променя индексирането на страниците? Замисляли ли сте се понякога защо толкова често излизат ъпдейт след ъпдейт?

Една от главните причини поради която най-популярната търсачка пуска своите ъпдейти е с цел да намали спама в интернет и по възможност да предотврати изкуственото издигане на сайтове от СЕО оптимизатори. Целта е да се създадат единствено органични резултати в индекса и да се подобри потребителския интерес. Дори в своето начало Google се опитваше по този фактор да се хареса на потребителите си. Нямаше реклами при търсене както при другите големи търсачки – yahoo и др; зареждаше сравнително по-бързо и изкарваше по-релевантни резултати. Но благодарения на опита, който се натрупа през годините хората се научиха как да манипулират резултатите при търсене и така възникна и СЕО оптимизацията като вид маркетинг и стратегия за подобряване на позицията на даден сайт. И въпреки големите усилия все още е възможно резултатите да бъдат манипулирани. Просто сега повече от всякога се налага да бъдете креативни когато предприемате дадена СЕО кампания. Все още старите методи на link building работят, но сега вече трябва да сте по-предпазливи от всякога за да не задействате някой от защитните алгоритми пуснати с последните panda, penguin и hummingbuird ъпдейти. Едно от важните неща за които и Rand Fishkin говори напоследък е, че наситеността на ключови думи в даден текст не е от значение за оптимизацията – важно е единствено това което се съдържа в “title” тага на дадена публикация. Затова е важно да сме наясно с новостите покрай СЕО-то, но и да не забравяме, че въпреки всичко това СЕО-то все още е живо и е възможно да спомогне за оптимизирането на даден сайт.

Ако искате да прочетете и повече полезни и интересни статии за СЕО оптимизацията на сайт или просто да разгледате интересни начини за СЕО Оптимизация на вашия сайт, то можете да разгледате страниците на сайта ни.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!