≡ Menu

Позитиви на работата в Англия

Колко често ви се случва да се замислите за работа в чужбина? А навярно и вече сте опитали? Толкова много са вече младите българи, работещи в чужбина, толкова голяма част от вашите приятели, състуденти или бивши съученици. Тази тенденция продължава все по-осезаемо да се затвърждава, че във всеки от нас периодично се прокрадва мисълта, какво продължава да привлича младите българи във всички краища на света.

работа в Англия

работа в Англия

Отговорите са много и често са повече от ясни, няма да задълбаваме в тях. Но все така си остава любопитството за всички онези, които не са опитали. Дали това изживяване, което ни обогатява, променя, не трябва ли да бъде и то един от житейските въпроси… В търсене на тези отговори, разговарях много с млади български ученици – 11-12 клас. А техните отговори ме зарадваха много.

Повечето от тях биха искали да опитат с образование и работа в Англия за няколко години, но после да се завърнат в България. Почти всички наивно вярват, че това е начин да постигнат най-високите върхове и не само по отношение на себе си, но и по отношение на това, което могат да донесат в родината си, да и помогнат да застане редом до другите европейски държава. Наивно е да, но кой знае, някой от тях може наистина да сбъдне мечтите на всички ни…

Сред романтичните души имаше, разбира се, и много практични младежи. Много от тях също споделяха огромното си желание да учат и да започнат работа в Англия, но преди всичко с идеята да упражнят езика си, тъй като “часовете в училище не са достатъчни”.

Други пък споделяха огромното си вълнение, че скоро завършват училище и най-после ще могат да печелят пари. А в работата в Англия те виждат именно тази възможност – бързо да забогатеят…

Аз, разбира се, не си и помислих да им разкажа за тъжната реалност, която застига повечето от нас. И да бях, младите и устремени умове просто не вярват в нея, крилете им са още твърде големи. И навярно така е правилно – вярата в една илюзия е по-добре от никаква вяра. Но не пропуснах да им споделя своето мнение – че ако искат да сбъднат мечтите си, не трябва да се спират пред границите на една професия или една държава. Ако за някого работата в Англия е еквивалент на успех или път към него, то тогава той трябва да опита със сигурност!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!