≡ Menu

Подходящи сфери за работа в чужбина

Липсата на достатъчно добра почва за започването на собствен бизнес и съответно просперирането му тук в България води до трудно оцеляването не само на обикновените работници и служители, но и на самите работодатели. Вариантът, който започва да става тенденция вече, е намирането и започването на работа в чужбина. Като сред най-желаните държави се нареждат Германия, Австрия и Холандия.

Все повече българи намират избавление от затрудненото си финансово положение в сферата на туризма, ресторантьорството, хранително-вкусовата промишленост и дори корабостроенето. Търсят се също така компютърни специалисти, ел. техници, мотокаристи и др. Като в сферата на ресторантьорството в Германия и в тази на туризма в Австрия месечните заплати стигат до 2400 евро.

Освен запътилите се към сферата на ресторантьорството, туризма и хранително-вкусовата промишленост, от България излизат също така и много високо квалифицирани кадри, като голям процент от тях намират призванието си в областта на управлението, финансите и консултантските услуги. Други пък работят като мениджъри, програмисти, инженери и банкери.

Главната причина за това масово преселение на високо образовани, и не само, млади българи е изключително нездравословното икономическо състояние на България и стремежа към по-добър стандарт на живот и по-благоприятна почва за развитие и просперитет.

Наистина много млади българи са или безработни или недоволни и неудовлетворени от настоящата си работна позиция, чудещи се как да погасят месечната вноска по кредита, да платят сметките и същевременно да останат пари за най-необходимото-храната. И в този момент макар и като временно решение се явява започването на работа в чужбина.

Според много проучвания много от българи работещи и живеещи в чужбина и то от дълго време, се чувстват добре приети и платени. В крайна сметка никой не бяга от хубаво. Въпреки че в началото е напълно нормално за всеки да се чувства стресиран и притеснен заради новата обстановка и обкръжението от напълно непознати хора, ситуацията след определен период от време се променя драстично.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!