≡ Menu

Подови покрития – гранитогрес

Какво представлява подовото покритие гранитогрес?

Напоследък все повече клиенти се обръщат към употребата на гранитогрес, тъй като материалът се счита за подово покритие с голям капацитет и здравина.

студоустойчивият гранитогрес

студоустойчивият гранитогрес

Това е причината приложението му да е всеобхватно – гранитогрес под формата на подови плочки се използва като настилка, част от оформлението на домашния интериор. Що се отнася до външното приложение, студоустойчивият гранитогрес е чест и предпочитан избор.

Облицовъчен гранитогрес

Друг, много разпространен вариант на гранитогрес е облицовката, или така наречените плочки за облицовка. Голям процент от водещите и наложени вече на пазара европейски фирми насочват производството си към облицовъчен гранитогрес, точно поради факта, че в днешно време това е предпочитан материал от клиентите по цял свят.

Облицовъчен гранитогрес

Облицовъчен гранитогрес

Материалът има някои основни предимства – проектантите имат възможността да работят с един и същ вид плочки както за стените, така и за пода и по този начин да могат да прилагат своите иновативни и модерни дизайнерски решения. Облицовъчният гранитогрес се състои от гранитни плочи в различна цветова гама, както и плочи за декор, които имат редица приложения. Те служат за облицоване на банята и тоалетната, но също така могат да бъдат използвани за кухненските помещения, дневните стаи и коридорите.

Разнообразие от продукти

В търговските мрежи се предлага широка гама от продукти за гранитогрес, като клиентът може да избира между широк спектър на цветове, размери и качество. Може да се отправят запитвания и поръчки директно към фирми производители, вносители или представители на различни марки. Напоследък доста нашумя тенденцията пазаруване от онлайн магазини. Те предлагат огромно продуктово разнообразие и са събирателни за всякакво производство – както чуждестранно, така и българско.

гранитогрес

гранитогрес

Някои по-известни и предпочитани колекции от плочки за баня се предлагат от Alcalaten, Keraben, Garo, Gayafores, Superceramica, Daniel, Scarabeo, Roca, Laufen, Gravena, Kolo, Ideal Forma, Inter Ceramica, Vidima и Ideal Standard, Weber, Ceresit и много други.

Освен гранитогрес, съществуват много други видове подова настилка. Може да се използват материали като клинкер, мрамор и гранит.

{ 1 comment… add one }
  • Stanimir Damyanov March 12, 2014, 8:21 am

    Много ви благодаря за тази страхотна статия. За нас, на които им предстои един основен ремонт където ще им задължително и гранитогрес е нужно да знаем някои подробности или поне от къде да си купим качествен. Вече по-големите фирми предлагат абсолютно всичко като услуги и стоки и тези, които си няма ти на идея как се слага може да разчитат на тях. Ние ще се опитаме сами да ги поставим и дано да е качествено. Дори чувам, че може и по поръчка да направят, но вече сумата доста ще се увеличи, което е нормално.

Leave a Comment

error: Content is protected !!