≡ Menu

Пица за Рожден Ден

Колко от вас са виждали дете, което не обича пица? Най-вероятно николко. Именно това е една от причините пицата да се е превърнала в една много приятна и атрактивна изненада за най-малките. Само при споменаването на този тип храна, най-малките вече нетърпеливо преглъщат и започват да щуреят от радост. Подбуден от всичко това, аз реших да зарадвам своя племенник за рождения ден с пица. И вместо торта, поръчах голяма и вкусна пица от една от по-известните пицарии в София, като накарах персонала да направи някои магически трикове така, че пицата да заприлича на истинска торта.

Пица за Рожден Ден

Пица за Рожден Ден

Първото нещо, което бе важно за мен, бяха добавките върху пицата. Тъй като това бе храна, която щеше да се консумира от малки деца, то аз взех под строго внимание всичко, което бе върху блата. На първо четене се уверих, че няма наличие на мазни и твърди храни. Самите добавки включваха доматено пюре, тънък слой кашкавал, чиста шунка, пресни зелени и червени чушки, маслини и гъбки. Не забравих да помоля и за допълнителен зехтин, тъй като това направи пицата мекичка, а и знаем колко полезен е зехтинът за всички нас.

Но тъй като това не бе обикновена пица, то трябваше да помисля и за други неща. След като се уверих, че добавките върху нея са съобразени с полезното и вкусното при децата, аз се заех с аранжирането. Направих снимка на племенника и я изпратих на мой познат дизайнер. С помощта на компютърна програма той успя да пресъздаде лицето, но го направи с продуктите, които бях написал за пицата. Така моделът се отпечата, а от пицарията успяха да направят лицето на малкия от всички продукти. Така племенникът ми се появи върху пицата. Преносно, разбира се.

Най-накрая трябваше да преценя как да направя пицата още по-интересна. Хрумна ми следната идея: върху всяко парче изписах името на петте гостенчета, които очаквахме на рождения ден. Това стана върху самата кора с млечен сос. По този начин накарахме малчуганите сами да намерят парчетата, които са за тях. Самата игра породи изключително много положителни емоции, които превърнаха рождения ден на малкия в празник за всички ни.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!