≡ Menu

ПВЦ дограмата завзема света – явява ли се бомба със закъснител?

Дали сте забелязали колко разпространена е модерната и енергоефективна ПВЦ дограма?

Огледайте се – училища, детски градини и ясли, апартаменти и къщи са обновени с нея, а тя гордо е заела мястото на все по-рядко срещаната гледка на единични прозорци с дървена или метална рамка, закрепени с маджун.

Фирмите предлагащи дограма се състезават във все по-ниски ценово оферти насочени към потребителите, за дограма с по-добри качества и по-ефективен стъклопакет. Минимална поддръжка, еднократна инвестиция, функционалност и най-важното ефективност за целта, за която е създадена, правят ПВЦ дограмата продукт завземащ все повече домове по цял свят.

Офертите за ПВЦ дограма са десетки във всеки голям град и включват монтиране и възможност за закупуване на изплащане. Фирмите, които я предлагат сякаш от година на година стават все повече. Увеличава се броят и на щастливите от новата си придобивка домакинства.

ПВЦ дограмата е по-предпочитана и по-използвана от алуминиевата поради по-добрите топлоизолационни свойства на пластмасата в сравнение с алуминия. Чрез производството й се намали използването на дървесина и изсичането на гори, а самият процес не води до замърсявания. ПВЦ дограмата може да бъде наречена еко, защото дава своя принос в опазването на природните ресурси.

Но широкото й използване ще изправи света пред проблем, който вече дава заявки за сериозността си – рециклирането на милионите ПВЦ профили, които след години ще се окажат нежелани от собственици им и непотребни. ПВЦ дограмата не може да бъде изхвърлена сред природата поради пораженията които би й нанесла за хиляди години напред – разлагането й е трудно, а замърсяванията на почвата и водата повече от сигурни.

Към 2014 година базите за рециклиране на ПВЦ дограма в световен мащаб се броят на пръсти, а самият процес е свързан с отделяне на вредни газове в атмосферата, които засилват затоплянето на планетата, топенето на хилядолетни ледове и отделянето на все повече топлина в следствие на увеличеното ниво на световните океани и морета, и завладените от тях територии.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!