≡ Menu

Основни грешки в имиджа допускани с възрастта

Нашата възраст, социалният и семейният ни статус непрекъснато се менят и заедно с това се променя нещо в образа ни. Променя се обкръжаваща ни обстановка и вътрешния ни мир, което неминуемо води към промени в нашия имидж. С течение на времето трябва да се научим да подчертаваме силните си страни и да избягваме грешките по пътя на своето преобразяване.

Често не разбираме, че са необходими промени във външния ни вид. Ако преди много години сме се спрели на крещящи обувки, дънки и тениска с ярък надпис и тогава те са ни пасвали идеално, то сега трябва да се погледнем отстрани и да преценим дали този стил се вписва в обкръжаващата ни обстановка. Може би сме натрупали няколко години, може би се е променила фигурата ни, може би вече имаме нова солидна длъжност и вече сме жена или майка. Просто трябва да поспрем и да си дадем време, да осмислим своя стил и установените навици, които следваме години наред.

За постигането на ярък и индивидуален имидж е нужен собствен стил. Често той отсъства и се заменя със сляпо копиране на модни тенденции или просто обличаме това, което ни е под ръка, без да си даваме сметка дали ни пасва или не. Тоалети, които на други стоят чудесно, може да не ни подхождат и да изглеждаме нелепо, даже смешно. Много е трудно, когато дрехите в гардероба са различни и не могат да се комбинират по цвят и стил. Затова винаги при закупуването им не трябва да се поддаваме на спонтанен избор, а да се съобразяваме с вече наличните тоалети и аксесоари.

Друга, често допускана грешка, е неизползването на аксесоари. Колиетата, обеците, коланите и всякакви други аксесоари помагат за разнообразяването на нашия тоалет, правят стилни и кокетни дори най-обикновените пуловери или блузи, дават ни възможност да изглеждаме различно.

Винаги е приятно да икономисаме при пазаруване, особено, когато си купим хубава дреха или обувки на изгодна цена. Но не бива да се увличаме по количеството за сметка на качеството. По-добре да купим едно или две стойностни неща, отколкото няколко по-евтини и не до там качествени.

Много често не може да постигнем мечтания имидж поради неправилния подбор на цветовата гама, която ползваме. Цветът на дрехите и обувките е водещ при изграждането на образа ни. Ако е неумело избран, той ще развали ефекта от нашия тоалет, колкото и да е красив. Задължително е той да пасва на тена на лицето ни, да подчертава нашата естествена красота. Цветът сам по себе си може да ни харесва, да е хубав наистина, но главното е той да ни подхожда.

Неправилният грим е друг враг на имиджа. За него, също както и при дрехите, е важна правилно подбраната цветова гама. Хубаво е да бъдем в крак с новите тенденции. Козметичната индустрия непрекъснато се развива и предлага все нови и по-добри продукти. Да не забравяме, че с възрастта се променят нюансите на гримовете, които ползваме и те не трябва да бъдат толкова ярки.

За постигане на добър имидж е особено важна прическата. За съжаление не малко жени не обръщат необходимото внимание на този факт. С възрастта лицето се променя, което изисква нов цвят и форма на косата. Ярките и пищни цветове постепенно трябва да се заменят с по-меки, които да подчертават женствеността на нашия образ.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!