≡ Menu

Опънатите тавани – модерни и красиви

Опънатите тавани имат напълно нов изглед, който отговаря на идеите и на най-претенциозните клиенти. Можете да ги използвате във всекидневната или спалнята си, така те привнасят завършващите щрихи на дизайна, който сте си избрали. Направо ще се влюбите в разнообразието на форми и десени, което се предлага и със сигурност ще имате богат избор, сред който да намерите дизайна, който сте очертали във въображението си или заедно с вашия интериорен дизайнер.

При избора Ви на опънат таван специалистите винаги обясняват, че този вид тавани са наистина добър избор за стаите в дома, тъй като инсталирайки опънат таван Вие имате достъп до всички системи в дома, които се поставят на тавана – като електрически свръзки и тръби, преминаващи от там. В случай на повреда или дори теч, можете лесно да получите достъп точно до мястото, което трябва да се ремонтира, без да се налага разрязване и след това пребоядисване, като не се знае дали новата боя няма да се откроява от старата и да се получат неприятни петна.

Вместо това, ако изберете опънат таван, можете просто да извадите една от частите му, да поправите проблема и след това да върнете частта на точното й място и с това да приключите. Да, наистина, толкова е просто! Опънатите тавани, също известни и като спускащи се, позволяват да се справяте с проблемите, възникващи в домакинството много по-лесно и много по-евтино от преди, а и за щастие, те изглеждат прекрасно и допълват интериора на цялото помещение.

Как да изберете атрактивен опънат таван?

Можете да избирате от богато разнообразие на форми и десени – можете да предпочетете по-опростен или по-атрактивен вид опънат таван, в зависимост от дизайна на стаята, в която се инсталира. Можете да пресъздадете дори винтидж дизайн като такъв на стара кръчма, например, в мазето си или на луксозен хотелски апартамент – просто каквото си изберете. Разбирайте поискайте мостра, за да можете най-лесно да прецените дали десена и формата , която избирате наистина ще пасне на вида на Вашето помещение.

Ако не намерите точния цвят, който сте решили, винаги можете да изберете опцията по поръчка и така ще имате уникален опънат таван, който ще отговоря изцяло на картината във въображението Ви. Повечето хора избират опънат таван в черен цвят за домашното си кино, например. А за детската стая или Вашата спалня е добре да изберете по-топли и успокояващи пастелни цветове. Разбира се винаги първо тествайте дали цветът и десенът, който сте избрали наистина ще паснат на конкретното помещение преди специалистите да инсталират целия опънат таван в дома или офиса ви.

Ако вече имате инсталиран опънат таван, който просто искате да замените с по-модерен можете да се пробвате да инсталирате новия и сами като деинсталирайки стария разгледате как е поставени и разучите по-подробно процеса, но винаги е най-добре да оставите тази работа на специалистите в бранша, защото не винаги инструкциите за инсталация, които намирате онлайн отговарят точно на вида опънат таван, който сте избрали, особено ако вашият е изработен по поръчка.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!