≡ Menu

Оптимизацията за търсачки срещу PPC рекламата

Както оптимизацията на уебсайтове, така и PPC рекламата са начини да се привлече повече трафик към вашата страница. Посетителите, които можете да спечелите, са живителните сили на вашия сайт. Без тях той няма да бъде успешен изобщо, а, ако целта ви е да се правят пари чрез него, може би трябва да знаете, че без трафик, няма как да спечелите. Трябва да разберете разликите между Pay per click маркетинга и SEO оптимизацията, за да можете да решите кой от тези два метода искате да използвате. В идеалния случай следва да ги прилагате заедно, тъй като така се получават най-добрите резултати.

PPC реклама

PPC реклама

Оптимизацията за търсачки се занимава с привличането на трафик чрез интернет търсенията. Този метод е популярен, защото все повече потребители се обръщат към търсачките, когато искат да намерят даден продукт или някакъв вид информация, преди да потърсят друго възможно решение. Ако можете да се класирате в горната част на страницата с резултати от търсения, все повече хора е логично да намерят вашия сайт и да го посетят. SEO използва ключовите думи, които съответстват на тези, чрез които хората търсят. Колкото по-добре са подбрани вашите ключови думи, както като количество, така и като качество, толкова по-напред ще се класира и вашият сайт. Въпреки това е изключително важно да запомните, че съдържанието на вашата интернет страница трябва да бъде от полза за читателя, тъй като повечето търсещи машини могат да ви отхвърлят лесно, ако оспамвате със стотици ключови думи, които не представляват реално съдържание.

Това не е всичко, което е включено в оптимизацията обаче. Също така трябва да обмислите създаването на обратни връзки. Това са линкове от други сайтове, които пренасочват към вашата страница. Те могат да повишат ранга ви, защото показват, че съществува интерес към сайта ви. Многократно можете да създавате обратни връзки чрез използването на ключови думи с хипервръзки в материали от други страници, които да водят към вашия сайт. Освен това бихте могли да създадете хипервръзки на собствения си сайт, свързвайки отделните страници в него помежду им, чрез паяжина от линкове, които да привличат трафика от потребители.

Pay per click рекламата (б.а. Реклама „плати за клик) не е толкова сложна, но не е и безплатна. При използването на PPC основното е да създадете реклама, която насочва към вашия сайт. След това трябва да платите, за да може тази обява да се показва в различни места в интернет. Така всеки път, когато потребител кликне върху вашата реклама, вие трябва да платите за този трафик. Цената на цъкване е по-скоро скромна, но въпреки това е добре вашият сайт да генерира някакъв доход, така че да можете с него да покриете тези плащания. Хубавото на това е, че не трябва да плащате за обикновени реклами, които не са добре позиционирани, или пък въобще не работят. В PPC разходите ви са свързани само с кликванията, а не с мястото, където се намира маркетинговия материал.

Както споменахме в началото, е наистина най-добре да използваме изброените две тактики наведнъж. Никой сайт не е завършен, ако не е оптимизиран за търсещите машини. Този процес е част от стъпките по създаване на интернет страницата. Повечето собственици на сайтове започват именно с тези крачки, за да знаят предварително какъв трафик биха могли евентуално да привлекат. Когато искат да увеличат цифрата на посетителите си, те обикновено се обръщат към PPC маркетинга. Когато този инструмент се използва правилно, всяка тактика може да помогне на вашата страница да се превърне едновременно популярна и печеливша.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!