≡ Menu

Окачване на картините във вашия дом!

Къде да окача картината? Мнозина клиенти изпитват затруднения с разполагането на своите декоративни вещи, поради две обстоятелства – не са наясно с усещането, което биха желали да предизвикат, и второто – подлъгват се по шаблонни обзавеждания, които нямат нищо общо с техните вътрешния разбирания за дизайн!

Ако все пак се абстрахираме от стилистиката на картините и наблегнем на тяхното разполагане с оглед височината им, както и разстоянията спрямо меката мебел, бих препоръчал монтирането им на местата, където ни е приятно да ги гледаме. Все пак това е главната цел – да изпитваме наслада с всеки поглед!

Но техническите детайли относно разполагането на картините са твърде много. Вероятно не сте запознати с повечето от тях – затова сега накратко ще внеса някои разяснения.

Понеже всеки от нас има различен вкус, разбиранията ни за изкуство са твърде абстрактни. Едни харесват детски картини, втори – природни пейзажи, трети – готически стил, и прочие.

Ако вие сте от първите, пригответе се, ще ви разкрия тайна за разполагане на детските картини. Вероятно ги предпочитате, тъй като внасят жизнерадостност във вашия дом, но бихте могли да засилите миловидното им излъчване, като ги поставите под нивото на очите – установено е, че така ефектът от тях се засилва.

За привържениците на пейзажните картини – приготвил съм ключът към откриването на по-реалистична визия на този тип картини. Монтирайте ги на нивото на очите – така изглеждат по-живи, по-истински!

Универсална грешка при аранжирането на картини е разполагането им в близост до тавана или точно под него. Не само че няма да постигнете желания ефект, засилвайки определено усещане във вътрешния си интериор, но и ще го загрозите!

Картини и мека мебел от мебелен магазин

Мебелен магазин – домът на висококачествената мека мебел и подбраните картини. При нас ще намерите декоративни елементи във всякаква стилистика. Изберете онези, които ви харесват, вслушвайки се в своя вътрешен глас. Ако той не звучи достатъчно силно, нашите консултанти ще ви помогнат да го чуете с компетентните си съвети. И така, какво чакате? Заповядайте при нас!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!