≡ Menu

Нов изглед за вашето помещение с помощта на безжични тонколони

Едно от най-големите постижения на електронната индустрия представлява решаването на проблема с кабелите чрез безжичните озвучителни системи. Тези тонколони са най-добрият начин за това е да се отървете от кашата, която описахме по-горе, без да правите никакъв компромис по отношение на качеството на звуковите ефекти. Аудиото и видеото са сърцето на забавленията и съоръженията, които ги предоставят са с висок приоритет за всеки потребител с вкус. Най-добрите заместници на жичните високоговорители са системите за домашно кино с безжични тонколони, които вече са на разположение на пазара в голямо разнообразие от модели.

безжични тонколони

безжични тонколони

Говорителите, използвани в тези системи обикновено се описват като 2.1, 3.1, 6.1 и така нататък, където първата цифра като две, три и шест представлява броя на високо- и средночестотните тела. Вторият символ 0.1 означава броя на субуферите в системата. Екипът от говорители и субуфери е настроен заедно да работи за постигането на качествени театрални звукови ефекти за ефективно развличане на всеки зрител и слушател.

Безжичните високоговорители работят с използването на радиочестоти или инфрачервени сигнали. Инфрачервените се използват и в други продукти като дистанционното за телевизор например. Тези сигнали биват приемани от тонколоните и телата възпроизвеждат звука, който идва от майката. Един от най-големите недостатъци на тази система е, рядко случващото се временно отпадане на звука. Едно от основните опасения при инфрачервения сигнал е, че източникът и обектът трябва да са разположени в една и съща линия, за да има ефективно предаване на сигнали. Но за сметка на това радиовълните са способни да преминават през твърди материи и други пречки, което ги прави по-добър вариант, тъй като при тях се случват по-малко смущения.

системи с говорители

системи с говорители

Тази система от тонколони може да се използва в устройства за домашно кино, където се изисква много високоговорители да бъдат свързани помежду си за постигането на изключително мощни звукови ефекти. Едно от основните предимства на тези колони е лесният им монтаж. В тези мрежи, включващи говорители и субуфери, първите са проектирани да възпроизвеждат всички звуци, който са на по-високи честоти, докато вторите предават тези, които са на по-ниските.

тонколони

тонколони

Аудио говорителите, за които говорим, са от голяма полза за развлекателната индустрия и я превземат като буря. Сред новата гама безжични тонколони докинг станциите са един от най-добрите варианти, тъй като те са съвместими с iPod и Iphone. Работят също така с Ipad таблети, като осигуряват дълбок бас и кристално чисто качество на звука. Тези безжични тела могат да се свързват към мобилни телефони, лаптопи и други устройства, пренасящи забавлението с вас, където и да отидете.

Ефективността и изпълнението на тези системи с говорители силно зависи от обхвата им, който представлява разстоянието между високоговорителя и базата, която излъчва музиката. Въпреки отдалечеността, тези тонколони са способни да възпроизвеждат от най-фините звуци до най-мощния бас, който в момента е популярен сред по-младото поколение.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!