≡ Menu

Новите правила за Уебмастърите в Гоогле

Новите правила за Уебмастърите в ГооглеТъй като в българските условия за уебмастъри в Гугъл има доста малко и стара информация, ще се допитаме до братята от Русия. Там информацията е малко по-подробно и прясна от 2/10/2012.

Тъй като не разбирам руски, директно поствам условията преведени от Руски на Български.

Схеми за връзки
Класирането на сайта ви в резултатите от търсенето в Google отчасти се базира на анализ на сайтове, които сочат към вашия сайт. От класацията се отрази на количеството, качеството и уместността на входящите линкове. Сайтове, които сочат към страниците си, могат да съдържат информация за Вашия уебсайт, както и информация за неговото качество и популярност.

Връзки, които са предназначени за увеличаване на класирането на сайта ви в резултатите от търсенето в Google, може да се счита като част от мрежа за обмен на връзка. Те могат да включват входящи, така и изходящи изкуствени връзки. Наличието на такива връзки могат да повлияят на качеството на резултатите от търсенето, и е нарушение на Указанията на Google за уебмастъри.

По-долу са примери за схеми за размяна на линкове, участие в които могат да повлияят на класирането на сайта ви в резултатите от търсенето.

Купуването или продаването на връзки, които вече са PageRank. Това включва изплащане на парично обезщетение за публикуване на линкове или съобщения с линкове, които предоставят стоки или услуги в замяна на поставянето на връзки, както и изпращането на “безплатни” продукти, осигуряващи има преглед на тях с връзки.
Активна връзка (“публикува линк към вашия сайт в замяна за връзка към моя сайт”).
Създаване на връзки към уеб спамери или уеб сайтове, които не са свързани с темата на сайта си, за манипулиране на рейтингова система PageRank.
Изграждане на партньорства страници само да разменят линкове.
Използването на програми или услуги, за автоматизиране създаването на линкове към вашия сайт.
По-долу са примери за най-често срещаните видове изкуствени връзки нарушават нашите указания.

Рекламни текстови връзки, които предават PageRank.

Позоваванията в членове предложения, които са слабо свързани по смисъл. Пример: Повечето от нас спи през нощта. В магазините можете да си купите евтин одеяло. Одеялото няма да замръзне през нощта. Все още можете да купите нагревател. Той е по-добре, отколкото топло, а през лятото, когато отиваш на почивка във Франция, можете да го изключите.

Връзки от ниски директории качество и услуги разделите.

Връзки, вградени в джунджурии, които са предназначени да бъдат поставени на различни сайтове. Пример: брой посещения на страницата: 1472 автоматично

Същата връзка в дъното на страниците на различни сайтове.

Коментари по форумите с връзки в съобщение или подпис. Пример: Благодаря ви, много информация – Пол пицария “Павел” пица в Санкт Петербург, най-добрата пица в Санкт Петербург

Моля, имайте предвид, че не са включени в PageRank платени връзки към сайта на рекламодателя в Adwords или нарушават нашите указания. Тази връзка не се оценява по PageRank, можете да предприемат редица мерки:

Добави атрибута REL = “Nofollow” маркер в <a>
Пренасочване на връзки към междинна страница, която е блокирана от сканиране с файла robots.txt.
Че други сайтове линк към вашия сайт, най-добре е да се създаде уникално и подходящо съдържание, което може бързо да натрупа популярност сред потребителите. Колкото по-полезно съдържание на вашия сайт, толкова по-голям шанс, че някой друг ще се отнасят към вашия сайт, намирането на вашето съдържание ценно на своите потребители. Преди да вземе решение, мисля за това дали ще се възползват посетителите си.

Това не е просто номер, сочещи към вашия сайт връзки, но и качеството и значението им. Създаване на полезно съдържание бързо плаща за себе си. Обикновено, потребителите избират своите референции и отлично място за насърчаване на сайта може да се превърне в общност на блогърите.

Ако намерите сайт, който участва в схеми за размяна на линкове, за да се класира в системата PageRank, да ни кажете за него. Ние използваме тази информация за подобряване на алгоритъма за определяне на такава връзка.

Оригинала може да видите http://support.google.com/webmasters/bin/answer.py?hl=ru&hlrm=ru&answer=66356

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!