≡ Menu

Народни средства за избелване на зъби

Женско биле (сладник)

Това е една билка, твърде ефикасна за избелване на зъби. Освен това укрепва венците, лекува рани и предотвратява пародонтоза. Поради своята еластичност женското биле се използва и по един начин, малко необичаен в народната медицина – като дъвка. След употребата му може спокойно да се използват и избелващи пасти за зъби, тъй като самата билка не проявява абразивен ефект. По тази причина и поради сравнително силното си избелващо въздействие това е едно от средствата на народната медицина, което е най-подходящо за съчетаване с модерните технологии за избелване на зъби – ленти и пасти за избелване, както и вода за уста, както, например, комплектите пасти и ленти за избелване 3D White, и вода за уста.

Сухо мляко

Един от най-новите и, може би, най-необичайни начини за избелване на зъби, предлагани от алтернативната медицина, е употребата на сухо мляко.
Можете да го използвате както самостоятелно, така и в комбинация с паста за зъби. Съдържащият се в млякото калций укрепва зъбите и спира кървенето на венците. Освен това, сухото мляко придава приятен дъх на устата. Употреба му за избелване е лесна – влажната четка за зъби се потапя в праха и зъбите се търкат.

Дървесна пепел

Това средство за избелване на зъбите, освен народно и алтернативно, спокойно може да бъде наречено също историческо – защото се използва от най-древни времена.
Влажна четка за зъби се потапя в дървесна пепел – може също така да се добави и паста, и зъбите се търкат (важно е да се спазва правилния начин – вертикално, нагоре-надолу).
Тъй като пепелта се състои от много ситни и фини частички, тя може да отстрани плаката и от онези места, които са най-трудни за проникване на четката.

Вероятността за увреждане на емайла при тази процедура е минимална – но все пак, поради макар и ниската степен на абразивност на пепелта, е необходимо тя да бъде проведена внимателно и предпазливо.

Както при почти всички медицински начини, методи, средства и процедури на лечение, домашното избелване със средствата на народната и алтернативната медицина има различни предимства и недостатъци.
Именно тук, за да допълнят и доразвият предимствата на народните и алтернативните методи за избелване на зъбите, може да бъдат успешно приложени съвременните и модерни технологии – комплектите от избелващи пасти и ленти за зъби Crest 3D White, както и вода за уста.
Двата начина за избелване се комбинират, като взаимно допълват и доразвиват своите преимущества.

Народните средства за защита се прилагат с минимални финансови разходи и усилия, съставките им са екологични, добре познати и затова можем да бъдем сигурни в тяхната безопасност.

Когато се съчетаят със съвременните комплекти от избелващи пасти за зъби, ленти за избелване Crest 3D White и вода за уста, получената комбинация придобива висока ефективност и в същото време укрепва зъбите, подсилва венците, извършва профилактика на устната кухина и отстранява вредните бактерии.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!