≡ Menu

Най-старата дилема: Единична или двойна бебешка количка?

Когато Ви предстои дълго пътуване и трябва да решите как най-удобно да превозите Вашите малки деца, има много неща, които да вземете предвид, дори и трудни за досещане.

Едно от най-важните решения е каква бебешка количка да вземете: трябва Ви количка за близнаци, за породени деца или две единични? Много хора се питат същото и истината е че много от тях нямат идея кой би бил най-подходящият вариант. Има ли изобщо подобно нещо като „най-добро“ решение в случая? Нека разберем!

Най-старата дилема
Сценарият е прост: Вие и Вашата половинка искате да направите семейната почивка с вашите две прекрасни деца. За да си улесните живота, трябва да намерите начин, лесно да носите и двете. Проблемът, както по-рано казахме е каква количка да използвате? Нека да анализираме предимствата на количките за едно или две деца, за да видим някои важни особености, които може да сте пропуснали.

Защо да имаме предвид количка за 2 деца?
Количките за породени или близнаци имат много предимства. Въпреки че е спорно, ще трябва да погледнете някои от тях, преди да изберете най-доброто.

  • Преди всичко, трябва да вземете предвид бюджета, с който разполагате; някои колички за близнаци като тези на Chipolino излизат по-евтино, ако купите две отделни колички.
  • Когато използвате две детски колички и двамата с партньора Ви сте обвързани с бутането на превозните средства – това може да е проблем, ако Ви е необходима свобода, примерно ако някое от децата тръгне да бяга.
  • Количката за близнаци ще позволи на децата Ви да взаимодействат и общуват едно с друго, а Вие лесно ще ги държите под контрол, тъй като са на едно място.
  • И за финал, с подобна детска количка лесно ще можете да маневрирате в различните пространства, което е изключително ценно, особено, ако трябва да ги извеждате на разходка сами.

Дали две бебешки колички са по-добрият избор?
Според някои, независимо от предимствата, които дават количките за близнаци, две самостоятелни детски колички са по-добрият избор. Ето и някои факти в подкрепа на твърдението:

  •  Две самостоятелни колички предоставят повече мобилност, когато трябва да се сложат в претъпкана кола (което се случва много често, когато хората отиват на почивка) и когато сте на претъпкано място, където трудно би могло да управлявате количка за близнаци.
  • Ако децата Ви се бият много, може да е доста по-лесно да ги разделите в две отделни возила.
  •  Повечето двойни колички много тежки и обемисти, и ако с тях трябва да изкачвате стълбище като в същото време гледате и децата си, може да стане опасно.
  • Ако пък искате количка за близнаци, винаги можете да купите две самостоятелни колички, които да закачите. Това Ви дава изключителна гъвкавост, тъй като по този начин може да прецените кога да използвате количките като една и кога да ги използвате самостоятелно. За целта има специални свързващи механизми.

Заключение
Да изберете някоя от двете опции може наистина да се окаже трудно, но в крайна сметка всичко зависи от това до колко познавате детето и себе си.

Кога децата Ви се чувстват по-добре – разделени или когато са заедно? Проблем ли е, ако някое остане само? Мисълта Вие и половинката Ви да сте разделени, или да разделяте децата си може да Ви е неприятна. И може би най-важното, колко пари имате на разположение и ще бъдат ли достатъчни, за да купите здрави и качествени самостоятелни колички?

На всеки от въпросите трябва да бъде открит отговора, а това което отговорите, ще определи и най-добрия избор за Вас.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!