≡ Menu

Най-новите модели климатици

Най-новите модели климатици през тази година. Какво се очаква през годината?

Битката за най-добрите модели битови климатици на пазара в България ще се води между японските компании: Daikin,Toshiba,Mitsubishi. Това са трите марки, които предлагат продукти с високо качество. За съжаление, не това са най-известните марки в България и това е така заради понижената платежоспособност на по-голяма част от населението и сред най-известните 5 марки попадат и две марки, които са с гарантиран китайски произход. Това са българската марка Osaka и китайската марка Midea.

климатици daikin

климатици daikin

На какво залагат Daikin през тази година?

Daikin вече представиха новия си модел, който ще се бори за най-добрият климатик през годината. Новата Ururu Sarara  се появява на пазара в края на 2013 г., но ще остане актуален и през тази година. Това е гарантирано заради показателите, които новия модел има – SCOP 5.9, което е енергиен клас A+++ и SEER 9.54 енергиен клас A+++. Новата Уруру Сарара запазва цената на стария модел, която остава най-високата цена на битов климатик у нас – около 3500 лева, за най-малката мощност – високото качество има своята висока цена. Цената на хиперинвертора на Daikin е това, което спира много българи да купят новия модел, като ги кара да избират по-евтините модели от серията комфорт. Цените там варират от 1100 лева до 1800 лева. Най-удачния ход на Daikin ще е да пуснат нов модел от базовите серии, които са най-търсени от клиентите.

климатици Toshiba

климатици Toshiba

Новите модели на Toshiba през тази година.

Toshiba спряха от производство своя най-добър модел през 2013 г. Това е добре известният DAISEIKAI 5. – хиперинверторен климатик, който беше на пазара в България в продължение на три години. За съжаление, новият модел, пуснат от Toshiba, съвсем не достига очакванията за нов хиперинвертор. През 2013 г. Toshiba пуснаха DAISEKAI 6.5, чиято цена е същата като на предходния DAISEIKAI 5 – с цена за 9-ка около 2200 лв, но новият модел 6.5 дори не се доближа до показателите за икономичност на предходния модел като достига SCOP 4.6 ( за сравнение ще Ви припомня че DAISEIKAI 5 имаше SCOP от 5.36). С тези показатели няма много клиенти, закупили новия модел на Toshiba, но има фенове, които заложиха на марката и серията DAISEIKAI. Новият модел работи много по тихо от 5-цата и за сега няма проблеми и дефекти, като на пазара е само от година.При положение, че от японската корпорация не пуснат нов модел през 2014 година, едва ли ще имат много реализирани продажби на българския пазар.

климатици mitsubishi

климатици mitsubishi

Mitsubishi са доказана марка на българския пазар,какво ще предложат през тази година?

Mitsubishi, които имат две марки внасяни в България – Mitsubishi electric и Mitsubishi heavy – през 2013 г. пуснаха няколко нови модели. Mitsubishi heavy имат на пазара новия базов модел инверторен климатик с маркировка ZMP-S, който наследява стария ZJP-S. Новият модел има подобрени параметри, като запазва цена близка до предходния. Модела е привлекателен с новия си модерен външен вид и добри показатели. Хиперинверторният модел на Heavy остава непроменен – той е известен като един от най-добрите хиперинвертори и се конкурира успешно с DAISEKAI на Toshiba и Ururu Sarara на Daikin.

Mitsubishi electric, от своя страна, също пуснаха нов базов инверторен модел с обозначение SF. Моделът замества стария добре известен GE и е на много привлекателна цена. Това, което направиха от Electric, за разлика от конкурентите си от Heavy е, че промениха хиперинверторния си модел FH. Новият хипер на Electric е с абсолютно нов външен вид на вътрешното тяло и много други подобрения. Подобрен е сензорът за движение, като е изместен от центъра на вътрешното тяло в долния десен ъгъл, с което значително е подобрен неговият обхват. Клапите на новия модел са разделени на две части, които се движат абсолютно самостоятелно – тази иновация подобрява разпределението на въздушния поток. Zubadan моделът използва базата на FH и изглежда доста по-добре, като продължава да е надежден до минус 25 градуса.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!