≡ Menu

Най-невероятните коледни реклами

Сигурно Ви е направило впечатление, че някои от най-големите компании, освен рекламите, които целогодишно се въртят по телевизионните канали, правят и такива, специално за Коледа. И то всяка година. Една от тези компании, която никога не пропуска да създаде специална коледна реклама, е Кока-кола.

За отминалата вече Коледа (2013 година), Международната компания отново създаде специална реклама. Може би не всички сте я гледали, тъй като не знам дали е излъчвана по родните телевизии. За това пък, аз сега ще Ви я разкажа.

реклама на кока кола

реклама на кока кола

Един камион на компанията, спира на един площад и сваля една машина за безплатна Кока-кола. На нея има два бутона – на единия пише „Безплатна Кока-кола за теб”, а на другия „Сподели доброто”. Първите няколко човека натискат първия бутон, и получават своята безплатна Кока-кола. Две приятелки обаче, натискат втория бутон, появява се надпис „Погледни нагоре”. Машината се отваря, и от нея излита балон, на който има завързан малък подарък. Когато виждат това, всички останали започват да натискат втория бутон, а балоните с подаръци отлитат на различни места. Така, много и различни хора, получават своите коледни подаръци от Кока-кола.

кока кола реклама

кока кола реклама

Тази реклама е невероятна, в добрия смисъл на думата. Подобни рекламни кампании се превръщат в традиция в Америка, още в началото на миналия век. Ако потърсите в интернет, със сигурност ще намерите снимки от такива реклами. И ако днес по родните телевизии рекламата на цигари е забранена, по онова време в Америка не е било така. Търсейки специални коледни реклами, ще видите такива, на които е изобразен добрият старец Дядо Коледа, с… Цигара в ръка, стек цигари като подарък, коледна елха, украсена вместо с играчки, с кутии цигари, и какво ли още не.

Е, разбира се, тогавашните реклами нямат много общо със това, което виждаме днес, но за толкова са стигали възможностите на хората, занимаващи се с измислянето и създаването на такива кампании. Още преди век, коледните реклами са били невероятни, дали в добрия, или лошия смисъл на думата – преценете сами.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!