≡ Menu

Модата Monster High

През последните няколко години нова мода измести куклите Барби, това е модата Монстър Хай. От няколко мини серии тръгна цяла вълна филми, кукли, детски дрехи и пижами, несесери, ученически раници и чанти. Вече няма дете, което да не е фен на очарователните чудовища, да няма поне една кукла или раница с любимата си героиня.

Но с какво са по-различна марката Монстър Хай от обикновените Барбита?

Разликата е че Монстър хай е една много необикновена гимназия – там учат дъщерите и синовете на известни чудовища. Това включва дъщерята на доктор Франкенщайн, дружелюбната и мила Франки Щайн, нейните най-добри приятелки Дракулора – дъщерята на граф Дракула, Клоудийн Уолф – дъщерята на върколаците, Лагуна Блу – дъщерята на морското чудовище, както и най-популярната двойка Клео де Нил – дъщерята на египетската мумия и Дюс Горгон – син на Горгоната Медуза. Те са най-добри приятели и се справят заедно както с предизвикателствата на училището, така и с личните си особености. Момичетата и момчетата се подкрепят през трудните за всички тийн години. Дори и анти-геройнята на сериала Торалай Стайп – дъщеря на котките е обичана от малчуганите.

Въпреки че част от родителите са притеснение от посланието, което тази мода изпраща, особено след излизането на кукли като Скелита Калаверас – дъщерята на Скелет и Джинафаър Лонг – дъщерята на драконите, след като изгледат поне един филм, те разбират че Монстър Хай насърчава децата да са себе си и да приемат различните. Тези очарователни чудовища учат малчуганите, че трябва да са добри към всички, че приятелите са най-важните и че всеки може да бъде разбран и обичан такъв какъвто е, с всичките си странни черти.

Посланието на Монстър Хай печели безброй сърца  по света от 2007 година се превръща във феномен задминавайки дори известната Барби. От няколко години модата навлиза и у нас, а децата ни са луди по неразделните приятелки, които имат същите проблеми като тях: училище, личност и стил, първата любов и приятелство.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!