≡ Menu

Микродермабразио срещу химически пилинг

Днес има редица начини за получаване на безупречна кожа, чрез посещение на дерматологичен кабинет. Ако имате пигментирана, тъмна или засегната от акне кожа, най-новите процедури могат да ви помогнат да се справите с тези проблеми. Докато разглеждате различните методи за справяне тези проблеми, то със сигурност ще попаднете на два от най-ефективните начина за съживяване на кожата, които се наричат микродермабразио и химичен пилинг. Не трябва да се забравя обаче, че те се правят само и единствено в дерматологичен кабинет и никога в домашни условия. Самият им метод на прилагане е различен, но и двете премахват най-горния слой на кожата, почистват мъртвите клетки, натрупаните замърсявания, белезите и петната. Въпреки, че решават едни и същи проблеми, изборът коя от тях да се предпочете зависи от редица фактори.

химически пилинг

химически пилинг

Микродермабразио или химичен пилинг, кой е по-добрия метод? Това винаги е била тема на доста разисквания. С посещение на дерматологичен кабинет вие ще получите информация за тези методи, а също така и необходимите изследвания, които ще покажат кой е по-подходящ за вашата кожа.

Общ преглед

И микродермабразио и химичен пилинг са съсредоточени главно върху повърхностния слой на кожата и действат срещу несъвършенствата и, с което могат да осигурят безупречния и вид. Правят се единствено в дерматологичен кабинет и решават проблеми като фини линии, бръчки, дълбоки бръчки, неравномерен тен, белези от акне и акне като цяло. Това са общите допирни точни между процедурите, но от тях започват разликите, които са свързани най-вече с метода за премахване на горния слой кожа. Подробности за всяка една процедура можете да видите по-надолу:

Какво е микродермабразио?

Това е най-малко инвазивното лечение на кожата, което може да се проведе в дерматологичен кабинет. Действа много добре при премахване на леки белези, петна от слънцето, неравномерен тен, фини бръчки и леко акне. Препоръчително е за изсветляване на кожата.

При микродермабразио не се използват киселини и химикали, а фини кристали на цинк или натурална сол, които се пръскат на повърхността на кожата. След това се прибягва до използване на специални инструменти, с които се прави масаж и благодарение на кристалите се получава почистена и полирана кожа.

Процедурата отнема около 40-60 минути, но това време може да се увеличи, в зависимост от общата площ, която трябва да се обработи. Дерматолог доктор Диана Иванова препоръчва да се направят поне 3 сеанса, като те могат да се увеличат според това, в какво състояние е кожата в самото начало. Тъй като микродермабразиото не е инвазивна процедура, след нея кожата не се нуждае от големи грижи.

микродермабразио

микродермабразио

Какво представлява химичния пилинг?

За пилингът основно се използват химически разтвори, които действат върху кожата и подобряват цялостната и текстура, чрез отстраняване на мъртвия горен слой. Лечението се провежда само в дерматологичен кабинет, като то е от полза при лицеви петна, Бръчки, пигментация на кожата, прекалено загрубяване и други. Процедурата е една от най-ефективните при тези кожни проблеми.

Най-често използваните пилинг средства включват салицилова киселина, алфа хидрокси киселина, трихлороцетна киселина, ретиноиди, фенол и алфа кето киселини. Не трябва да се прибягва до правене на пилинг в домашни условия, тъй като тези киселини са изключително силни и опасни и се използват само в точно определени количества. Концентрацията им зависи от това дали се прави лек, повърхностен или дълбок пилинг.

Лечение и химически пилинг.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!