≡ Menu

Лечение на генитален пролапс и антиейджинг терапия

Генитален пролапс е медицинското название на състояние, което общо казано изразява пропадане или спадане на женските полови органи в различна степен в областта на влагалището. Това така наречено женско заболяване засяга доста жени не само на по-късен етап в живота им, но и много млади дами. На фона на неговата сериозност, днес алтернативните и безболезнени методи за справяне с него са предимно лазерни терапии. Именно те стимулират възстановяването на тъканта и в последствие изчезването на неприятните симптоми. Когато заговорим за лазерни терапии, няма как да не споменем и така актуалните днес антиейджинг процедури. Голяма част от тях се правят с помощта на иновативни лазери Фотона и редица други средства за разкрасяване и подмладяване.

Лечение на генитален пролапс

На първо място е добре да се отбележи, че причините причиняващи това състояние са разнообразни. То може да се появи поради вродени аномалии, които да визират слабост на съединителната маточна и влагалищна тъкан. Освен това връзките укрепващи матката и растежа на органите в малкия таз са фактор за развитието му. Основно при менопаузата у жената настъпват хормонални промени, които водят до дефицит на естроген. Той също отключва гениталния пролапс, който постепенно се изявява по-силно. Тежко раждане, операции, тежка физическа дейност и прочие – отново могат да се окажат фактор, пропадането на половите органи да стане факт.

Степента на пропадане, както и самите органи които пропадат – могат да бъдат различни. В най-общия случай пациентките имат слаби тъкани на дъното на таза. Така мускулите също отслабват, а връзките крепящи матката на правилното и място провисват. При всяка жена състоянието е специфично. При една може да пропаднат влагалищните стени или матката, при друга пропада и уретрата, както и перитонеума – често пропадането е комбинирано и при всички положения говорим за генитален пролапс. Какво е лечението обаче? Днес благодарение на шеметното развитие на технологиите, лазерните системи Фотона ни предлагат едно ефикасно и безболезнено лечение на пролапса. Самата процедура не е свързана с тежка упойка, не отнема много време, а проблема е решен в няколко процедури – зависи от степента на пропадане на органите във влагалището.

За разлика от стероидните терапии с медикаменти или инвазивната хирургия, лазерната терапия може да се прилага и на млади жени – така детеродните функции и възможността за зачеване са запазени. Просто жената е свободна да живее пълноценно живота си, да се наслаждава на полов акт без болка и безпроблемно уриниране.

Антиейджинг терапии и спецификата им

Има ли човек, който не иска да се завърне към младостта си и да запази по-дълго миговете на щастие? Едва ли. Затова и антиейджинга е толкова актуален, той наподобява търсенето на фонтана на младостта или вълшебната птица и живата вода, но с много по-практична и ефикасна насоченост. Процедурите ознаменувани под знаменателя антиейджинг включват лифтинга на лице, оформянето и скулптирането на шия, лице, ръце и прочие, различни лазерни терапии за подмладяване на кожата, използването на био стимулатори и филъри, и много други и все по-нови неща – само, за да сме по-млади. За разлика от зората на естетичната хирургия, когато подлагането под ножа беше наложително, днес много по-безопасно, ефективно и дълготрайно можем да запазим така желаната младост. Използването на лазерите за естетични процедури Фотона вибрират с къси и високи по честота инфрачервени вълни. Така безвредно стимулират образуването по естествен път на така необходимия колаген, еластан и хиалурон в кожата. Клетките се регенерират изключително добре и това е видимо след само няколко процедури.

Използването на биостимулаторите Ellanse, както и на филърите Перфекта е друга надеждна стъпка към по-дълготрайната красота и запазването и. Тези уникални продукти се инжектират подкожно съвсем безболезнено, не предизвикват опасни алергични реакции и не оставят подуто лицето. Просто оформят ефективно увисналата кожа, запълват бръчките и стимулират собствената ни кожа да произведе силна омрежена структура от хиалуронова киселина и колаген, за да имаме по-младежки облик по-дълго време. И все пак антиейджинга е и въпрос на правилен начин на живот и хранене. Не само естетичните процедури поддържат тялото и лицето ни млади, но и здравословното хранене и движение. Добрия сън, тонус и спокойствието са ключови фактори за красотата от незапомнени времена, така че обръщайте повече внимание на себе си и живейте пълноценно.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!