≡ Menu

Леглата и козметичните процедури

Голям брой от процедурите, извършвани в един козметичен салон или масажно студио изискват клиентът да бъде в легнало положение, което от своя страна изисква подходящо място, за заемането на това положение. Такова място са козметичните и масажни легла, върху които основно е съсредоточена работата на козметика, маникюриста или масажиста.

Всяка козметична или друг вид разкрасителна процедура изисква клиентът да заема определена позиция на тялото и точно с това изискване са се съобразили производителите на професионално козметично оборудване, когато са проектирали и изработвали своите изделия.

Различните козметични легла, столове и кушетки са предназначени за определени манипулации, като по-скъпите и съвършени модели дават възможност за съчетание на голям брой процедури, извършвани върху тях. Тези съвършени модели имат различни механизми, с които се коригира височината на самите столове или легла, така че да бъде максимално удобно на козметика или масажиста по време на работа. С помоща на няколко електромотора може да се повдигат и накланят една или няколко части от корпуса на тези легла, като ефекта, който се постига е не само удобство на професионалиста, но и пълен комфорт на клиента по време на всяка процедура.

Много от моделите козметични и масажни легла имат практични подложки за главата на клиента, като те често имат отвор за лицето, когато се налага той да лежи по корем.

Масивните и механизирани видове легла са предназначени за употреба само в салоните за красота, но има и не малък брой видове преносими козметични и масажни легла, които се ползват при домашни или офис посещения, когато това е наложително. Тези сгъваеми и преносими масажни кушетки са изработени от по-леки материали, за разлика от стационарните модели, които често имат здрав и масивен корпус, който дава допълнителна устойчивост по време на процедурите.

И не на последно място е важно да отбележим, че за допълнителния комфорт на клиентите всички модели легла и кушетки, използвани при различни разкрасителни процедури имат меки подложки и кожени тапицерии, които в допълнение позволяват по-лесното им почистване и придават красота на всяко козметично или масажно легло.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!