≡ Menu

Лаптоп Acer C7 Chromebook

Трябва ли да купим лаптоп Acer? Преди всичко, не съм купил моя лаптоп Acer C7 C710-2847 Chromebook от произволно място, понеже на много места са го продавали на абсурдни цени, има наистина много места, ако потърсите къде се продава и ще намерите много по-ниска цена.

Поради ниската цена, не бях сигурен какво щях да получа. Бях доста изненадан и объркан да видя, че въпреки ниската цена, той е доста привлекателен за цената си. По принцип, това е лаптоп на доста висока цена (ако той се продава с Windows).

Батерията издържа около 4 часа, което е повече отколкото очаквах. Това е голяма разлика от един Samsung, при който батерията се изхабява доста бързо, аз съм сигурен, че по-добри батерии и батерии с по-дълъг живот, скоро ще има на разположение на пазара.

В сравнение с модела на Samsung разходите за този лаптоп са по-малко. Дали да се откажеш заради батерията, но батерията Samsung не е лесно сменяема, има Bluetooth, ще получите един 320GB твърд диск вместо 16GB SSD на Samsung. Това което ще спечелите е малко по-голяма клавиатура, малко по-добър екран, както и възможността да имате Netflix (тъй като Acer използва процесор Intel).

Въпреки, че не е твърде голям диска с ChromeOS, той е от огромна полза, ако искате да инсталирате Ubuntu, което е лесно да се направи на Acer, ако искате “истинска” OS в него заедно с ChromeOS. Можете също така лесно да добавите RAM и да смените твърдия диск, ако искате, въпреки че ще анулира гаранцията.

Голямото ми притеснение е, че твърдият диск ще доведе до по-бавно зареждане, но честно казано това нещо не мисля че е проблем, това може да се получи само в началото, след това е изключително бърз, докато сърфирате, така че не е проблем.

Лаптопа може да работи с Windows, който ще ви позволи да изтеглите програми като Office, или да си качите други. Аз направо съм изумен от броя на хората, които се оплакват от това, когато е толкова лесно да се работи с ChromeOS.

Това, което най-много го отличава от другите системи когато сърфирате в интернет, е че не се налага да се притеснявате за вируси, и от разни автоматични актуализации. Когато използвам Windows и Apple системи изглежда, че прекарвам голяма част от времето си в актуализиране, за да не се притеснявам за вируси и т.н. За времето когато гледате Netflix или Youtube и Hulu видео, или сърфирате, използвате Goole + или програми за видео чатове или правите търсене в Goggle Документи, този Acer е бърз, евтин и е със супер поддръжка. Какво повече може да искаме за тази цена?

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!