≡ Menu

Лаптоп Acer C7 C710-2847 Chromebook

Ще опитам да направя кратко резюме за причините Защо трябва да купим лаптоп Acer. С какво може да ни изненада новия Acer C7 C710-2847 Chromebook, дисплеят е с размери 11.6 инча, има Card Reader, двуядрен процесор Intel, скорост 1.1 GHz, паметта е 2GB DDR3, хард диск с размер 320GB 5400RPM, безжична връзка, HDMI и VGA изходи.

Този модел е на доста добра цена и много хора могат да си го позволят. За това мисля да споделя моят опит и се надявам да е полезен за някого.

Chrome OS е доста интересна и приятна операционна система и осигурява добра компютърна среда, която покрива широк спектър от нужди (в близост до всички компютри на семейството ми, със сигурност).

Представянето на Acer C7 е значително по-добро от ARM Samsung Chromebook, с цената далеч по-висока и е добър в някои неща, особено 720p видео и флаш игрите. Плюс това, Acer може да се модернизира и да се добави RАМ, за разлика от Samsung. Това е много “по-евтино”, това са основно единствените параметри, в които Acer бие Samsung, но това са основните причини за моето решение. Основните недостатъци на Acer C7 са малко, трудно е да използвате клавишите със стрелки, и откровено има ужасни говорители, основните недостатъци на Chrome OS, за мен са достъп до локалната мрежа и ограничени поддържани мултимедийни формати. Това са съществени проблеми, но за тази цена си я бива и това са незначителни проблеми.

Аз съм голям любител на моя Acer C7 Chromebook. Решението взех заради цената, по-ниска от много други.

Chrome OS няма нужда от поддръжка и е добро решение, като втори компютър за повечето членове на семейството, които по същество имат нужда само от уеб браузър, така или иначе. Използването на този компютър е истинска наслада. Много ми харесва мисълта, че аз никога не трябва да правя техническата поддръжка за него.

Потенциалният купувач на Acer C7 може също така да има предвид цената на Samsung ARM Chromebook. Мисля, че Samsung Chromebook е със значително по-добър дизайн, няма вентилатор и е с много по-добра клавиатура и високоговорител. Въпреки това не е достатъчно мощен. В Best Buy успях да ги пробвам един до друг. Acer са в състояние да се справят с 720p видео от YouTube почти (но не съвсем) съвършено, а от Samsung изпуснатите кадри са много по-забележими. Аз също опитах една флаш игра, Bloons Tower Defense 5, което съм забелязал е изненадващо стресиращо за моите големи лаптопи. Тя работи добре за Acer C7, но не толкова добре на Samsung. Най-накрая решението беше лесно, добавянето на допълнителната RAM на Acer C7 до 16GB (!), а дори и замяната на твърдия диск с SSD са големи предимства. ARM Samsung Chromebook е по същество невъзможно да се апгрейдне. Това, за мен, е необорим аргумент.

Лаптоп Acer C7, всъщност не е грозен, но не е и особено красива машина. Пластмасата около дисплея има особено евтини на пръв поглед вид. Самият дисплей е достатъчно добър, с приличен ъгъл на гледане и лъскаво покритие.

Не ми харесва клавиатурата. Мисля, че като цяло това не е голяма клавиатура (особено в сравнение с ARM Chromebook Samsung, който има прекрасна приятен за употреба клавиатура). Наистина ужасното нещо е курсорът, който е изненадващо малък и се свива със скролването на страницата нагоре и надолу. Това е много, ама много неприятно. Има и други странности, ако не и реални проблеми. Ентъра е със странна форма. Клавиатурата има ключ за малки и големи букви (обикновено заменени с търсене на клавиатурите на Chrome OS), а също и на Fn клавиша, единствената цел на който е да може да се включва, и изключва Wifi. Дали някой наистина се нуждаят от това? Някой сигурно се нумждае от това, но за мен е загуба този бутон да бъде на основната клавиатура. Тази клавиатура поставя търсенето с Chrome OS по-надолу с Control и Alt клавишите, което е необичайно в устройство с Chrome OS, но и не работи в моя полза, тъй като той изпраща команда към Mac-ове над Chrome Remote Desktop. В случай, че помага на никого, с десния Control също може да се изпраща команда.

Харесвам бутоните на Chrome OS за обратно, напред, опресняване, на цял екран, и следващия прозорец.

Тъчпадът е доста по-устойчив на кликване, отколкото бих искал и използва кран за кликване вместо това, използвам Tab. (Искам варианта на Apple, за дърпане с 3 пръста.)

Аз често използвам този Chromebook прикрепен към външен дисплей (и клавиатура и мишка… Мисля за него като десктоп!). След последното обновяване на операционната система резултатът е възхитителен, между другото автоматично обновяване е възхитително и без натрапване.

Абсолютно най-лошото нещо за Acer C7 са високоговорителите. Те са лоши. Наистина, ама наистина, лоши. Те са тихи и звукът е тенекиен и едва издържам да ги слуша. Аз не съм меломан, или –нещо подобно, но мисля, че почти всеки, който използва тази машина ще съгласи с мен за качеството на звука. Беше ли това наистина необходимо за да се постигне тази цена? Бъдете готови да използвате слушалки или външни високоговорители. (И не Bluetooth външни високоговорители… Казаха ми, че те не се поддържат в Chrome OS, и тази машина не разполага с Bluetooth така или иначе.)

Вентилаторът се чува. Не е ужасно, но това не е тиха машина. Наистина не мога да кажа кои звуци са на вентилатора и кои са на твърдия диск.

Acer C7 идва с 320 GB твърд диск. Въпросът тук е… Защо? Доколкото аз знам вие разполагате с достъп само до папката Downloads. И на тази OS и е позволено да трие файлове от там, за да освободи място! Chrome OS е предназначена за минимално локално съхранение на данни, и честно казано не виждам как това пространство няма да бъде полезно.

Иска ми се да има USB 3.0. О, което ще е добре. (Друг важен момент в полза на ARM Chromebook Samsung.)

Относно софтуера, можете да използвате интернет за да търсите неща спокойно. Chrome Remote Desktop е напълно използваем. Google Cloud Print изглежда да работи добре това, за тези от нас, които имат винаги включен компютър наоколо така или иначе. Офлайн Gmail и Google Docs са страхотни, ако понякога нямате достъп до интернет. Flash игри да работят добре. Google Hangouts има тъпо име, но е фантастичен продукт видеоконферентна връзка (камерата и микрофона са добри).

Едно нещо, което липсва, е способността за достъп до съхранението на файлове в мрежата. Ние имаме работещ компютър пълен с видео и аудио, и бих искал да бъда в състояние да имам достъп до тези файлове когато ми е удобно. Това което аз съм направил, че да стартирам работещ FTP сървър на тази машина. Но това не е много приятен интерфейс, и всеки файл трябва да бъде свален преди да се пусне, а не да се стриймва. “Sneakernet” направо от USB устройство, работи добре също, разбира се. Мисля, че има платен софтуер, като например TVersity, който ще създаде медиен сървър за вас, с приятен интерфейс HTTP, но аз не съм го опитвал. Иска ми се това да е вградена функция.

Пускането на медия е доста посредствено, това е дразнещо… Защо не може всеки компютър, просто да идва с почти универсален плейър, като VLC? Аз не съм имал проблеми с аудиото, то изглежда може да работи с различни файлове, като mp3, m4a, Flac, и WAV доста добре. Пускането на филми е по-сложно. Изглежда да пускането на mp4 файлове не е проблем, но с някои други типове файлове, може да имате проблеми. WMV файловете не работят. За технически грамотните малко повече подробности: можете да конвертирате различни файлове, за да се ползват в Chromebook използвайки различни програми, като Handbrake или VLC.

Можете да въведете Developer Mode с помощта на специална комбинация от клавиши, по време на стартиране. Това ви дава доста повече потенциал и позволява на всичко да е доста по-забавно. Това ви дава достъп до статичният партишън и евентуално ви позволява да го изтриете. Разбира се, не правете това ако сте го заредили с неща, които искате да запазите. След като си поиграх с тази функция, реших че наистина ми харесва и устройството стана по-приятно за мен. Но в края на краищата, минималната, чиста, с вградени функции Chrome OS е това, което искам от тази машина.

Заключение: При цената на този лаптоп с Chrome OS резултат е малко странна птица. Той е приятен за работа, въпреки че има различни хардуерни и софтуерни недостатъци. Понеже цената е наистина ниска, можете да го купите и да го пробвате сами. Разбира се е добре да се разгледат и моделите на Samsung, които могат да бъдат много подходящи за някои хора. За мен, Acer C7 е с по-добра производителност за 720p видео и Флаш игри, както и възможността за надграждане на памет и твърд диск, го прави победител и това отговаря на въпроса “Защо трябва да купим точно лаптоп Acer C7 C710-2847 Chromebook “

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!