≡ Menu

Къде сме най-желани?

Много европейски държави влизат, така да се каже, в съревнование за работници от България през лятото, като сънародниците ни са най-желани в страни като Германия, Дания, Швеция, Литва. Като освен тези дестинации, голям брой българи избират също така Португалия и Испания, където отиват предимно, за да берат плодове. Други пък предпочитат да отидат на работа отвъд океана, където най-предпочитани са Източното крайбрежие на САЩ (Бостън и Ню Йорк), заради по-краткия полет и сравнително евтиния билет, Аляска, заради уникалната природа, прохладното лято, и Калифорния, която е много популярна, заради Лос Анджелис, Лас Вегас и Невада. Всички от упоменатите до момента дестинации си заслужава да бъдат посетени, разгледани и запомнени.

За да отидеш обаче на работа в чужбина, трябва да отговаряш на определени изисквания като повечето от тях са предимно опит и владеене на съответния език, като езикът понякога се оказва сравнителен проблем за сънародниците ни.

Освен като сезонна заетост, много чуждестранни работодатели търсят служители за постоянна работа. Колкото до заплатите, в някои професии са такива, че са блян и то не само за нашенци.

Работата в чужбина може да те постави пред много изпитания, но същевременно може и да те обогати с много незабравими преживявания, да те сдобие с важни и искрени приятелства, с ценен опит, който несъмнено би бил жизнено важен за развитието в бъдеще, а също така нещо, което не е маловажно, а именно научаването на езика. Разбира се, за да предприемеш такава стъпка, се изисква известна смелост, но пък съдбата обича смелите и винаги им се отплаща. Така, че, да започнеш работа в чужбина, без значение дали сезонно или за постоянно, е едно приключение, което си заслужава да се изживее. По-добре да пробваш и да знаеш за напред, че не е било писано за теб, отколкото да се обвиняваш цял живот, че не си видял за какво става на въпрос.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!