≡ Menu

Къде на почивка в Гърция

Няма начин да не сте си припявали хита на ABBA, докато сте слушали MAMMA MIA. Това всъщност е киноверсия от мюзикъла, а ако вече любопитството ви се е събудило, то навряно се питате, как да стигнете до там. Става дума за поредица от екзотични и примамливи имоти в Гърция и те са:

Kastani beach, който се разполага на Скопелос в Гърция. Намира се точно на западната част на острова, а бреговата му ивица е отрупана със скалисти места. Разбира се на това място не липсва и пясък, а това го прави перфектно място за туристите и гостите на този край и чудесно кътче за организиране на пикник, романтична среща или важно и запомнящо се събитие. Тръгвайки от България до това място се стига лесно с кола или ферибот, само от Скиатос или Волос.

Сред най-добрите плажове в Гърция могат да се откроят много в зависимост от конкретните нужди на всеки. Така за родителите с малки деца, възможността да летуват е сред водещите причини. За почитателите на нощния живот, има други места, където купоните не спират. За почитателите на спортни занимания и атракции, плажовете за гмуркане биха се откроили като най-добри.

Всеки търси голям плаж, но всички те имат различни критерии. Ето и една част от фаворитите на повечето хора търсещи нещо приятно, екзотично, романтично в почивка до Гърция, както и една част от въпросите, които всеки си задава, преди да отпътува за южната ни съседка:

Какви са най-добрите плажове за деца в Гърция:

Плажа Агиос Георгиос на Наксос е чудесно място за децата. Той се намира на кратко разстояние и до него лесно се достига пеша. Плитък шелф се простира далеч в морето и защитен от спокойни води е чудесно място за летуване на семейства с деца. Много места за хранене и почивка са в непосредствена близост. Има няколко други (по-тихи) плажове на Наксос, които са също много подходящи дори за децата. Като се движите на юг от главния град плажовете преминават в по-тихи и по-малко развити. Близките острови  Парос и Антипарос имат много приятелски плажове.

Кои са най-добрите плажове за купони в Гърция:

Paradise Beach в Миконос, не е за всеки, но със сигурност е подходящо място за почитателите на водни спортове, младите хора, привържениците на пясък, слънце, нощни партита и купони, коктейли и напитки. Остров Парос също има утвърдена репутация за купони.

Какъв трябва е най-добрият имот за тиха и спокойна обстановка – Ситония е чудесно място за почитателите на природа и спокойствие.

Касандра примамва туристите с природна красота и десетки развити съоръжения за туристите. Касандра е подходящо място за имот идеален за нощни партита.

Кой е най-добрият плаж, близо до Халкидики:

Около полуостров Халкидики, Гърция има поне 62 красиви плажове, които си струват посещението. Всички те са представени с  подробно описание и местоположение на картата на Халкидики. За най-популярните места се посочват: Armenistis на 65 км. южно източно от Полигирос.

Каламици на 93 km разположен в южната част на Ситония Халкидики. Каламици е впечатляващ плаж, който се простира на дълго и има мек пясък и екзотична водата.

Клитея разполага се на 50 км южно от Полигирос. Построен в центъра на полуостров Касандра, Калитеа е космополитен туристически курорт, който става много популярен през лятото. Това е най-добрият нощен живот място на Халкидики с много клубове и барове на плажа.

Кога е най-подходящото време да посетите Гърция

Края на май до началото на октомври са перфектни за плажуване в южната ни съседка. Времето навсякъде в Гърция от юли и до август се характеризира с най-горещи и най-натоварени месеци. Времето от юни и септември е перфектно за морето, а есента може да е съпроводена и от възможност за дъжд и облаци.

Допълнителна информация около имоти в Гърция на адреса ни.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!