≡ Menu

Крем за белези, помагащ в борбата с тях

Крем за белези ни е нужен, ако страдаме от хипертрофични белези или имаме проблем с появата на келоиди. Като цяло причинителите на белези по тялото са много – от стандартни до опасни и рискови. Така например едно ухапване от комар или слънчево изгаряне е поставено под понятието белег. Това важи и за получените рани в следствие на изгаряния в различна степен, порезните рани с различна дълбочина и белезите след една оперативна интервенция. Независимо дали кожата е била раздразнена и наранена поради естетична хирургия, поради наложило се цезарово сечение при раждане или просто от прекомерното излагане на слънце, то остават белези. Колкото и да има способността, чрез колагена кожата ни да се възобновява, тя все пак е лесно ранима и структурата и бързо се изменя.

Какво се случва след нараняването на кожата и как крем за белези може да помогне?

Независимо от произхода на раната, когато кожната повърхност е нарушена, то тялото ни инстинктивно започва да произвежда съединителна тъкан на отвореното място. Така, то ни запазва от вероятни инфекции и усложнения. Кожата, която обаче се появява в следствие на растежа на съединителната тъка е различна. Тя е по-груба, като повърхност, няма окосмяване, цвета и е избледнял или зачервен. Така се появява, така наречения белег. Въпреки, че това обяснение е твърде общо, защото има много различни белези, то основно нещата стоят по този начин. По правило по-повърхностните и малки белези зарастват по бързо и се заличават с времето. Нещата при дълбоките рани, обаче от операции, срязвания и изгаряния, както и при келоидите не стоят така. Затова тяхното третиране е добре да бъде своевременно и така по-вероятно е да бъдат заличени и излекувани.

Крем за белези може да ни помогне по много начини, но е добре винаги да се консултираме с дерматолог, за да се установи вида на белега ни и подходящият крем. Основно загрубелите и зачервени белези, наречени хипертрофични и тези с характера на келоиди, се повлияват добре от силиконовите кремове и пластири. При пластирите, обаче съществува известна доза дискомфорт и скептицизъм, защото трябва да се сменят често и да се носят постоянно в продължение на месеци. Така участъкът на белега и кожата около него е изнежена и резултатите по заличаването са сравнително бавни. Относно силиконовите кремове за премахването на белезите, не всички са така ефикасни към старите и силно загрубели белези. Има, обаче на козметичния пазар нови и иновативни формули, които действат ефикасно, както върху новите пресни белези, така и върху старите и загрубели такива. Основно в последните години дерматолозите препоръчват силиконов крем за белези. Неговата формулировка е безвредна, ефикасна и заличава белезите постепенно. Крема е бързосъхнещ и добре се абсорбира от кожата, като я омекотява и възобновява. Освен това, безценното при него е, че използван навременно при нови белези, предотвратява образуването на съединителна тъкан и така премахва възможността кожата да загрубее и да се видоизмени. Крем за белези от този ранг и качество е препоръчителното решение за борба с неприятните белези от различен тип.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!